I min bokhylla

Böcker ger mig lyxen att glömma både tid och rum, därför har jag alltid någon bok på gång. Under den här fliken I min bokhylla, kommer jag att delge er vad jag läser och har läst. 

Mitt intresse för deckare är övervägande, men jag kan även då och då drista mig till att läsa skönlitteratur.
Vår dotter Mikaela ger mig ibland litteraturtips, hon anser antagligen att jag behöver blanda upp det kriminella lite grann.

Linköpingsgrabben Mons Kallentoft kriminalserie med kriminalinspektör Malin Fors har släppt den sista och 6:e delen i serien, Vattenänglar som jag nyss lagt ifrån mig. Jag gillar hans skrivstil, men hoppar över de stycken i böckerna där den mördade ger sig till känna. Gillar inte det upplägget och det tillför inte handlingen något, inte för mig i alla fall.
Den som inte läst Kallentofts böcker, gör det. De är spännande och lättlästa men ger ändå inga märkbara mardrömmar så det är helt riskfritt!

En man som heter Ove av Fredrik Backman har en hel del gemensamt med den omtalade Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Det är en humoristisk och hjärtevärmande berättelse som gör sinnet glatt. Rekomenderas.

Linn Ullman, Det dyrbara är en blandning av hjärta och smärta, kammarspel, mänsklig komedi och kriminalhistoria. Jag har inte tidigare läst något av Linn Ullman och det blev en positiv överraskning.

På min inköpslista av litteratur står Dy Plambecks roman Gudfar högst. Handlingen kretsar om muraren Uffe som vuxit upp med sin ensamstående far. Uffe går med i ett ökänt mc-gäng där han får svårt med att förverkliga sig själv genom att vara hårdare än han i verkligheten är. Först när han möter Gud känner han att han är accepterad för den han är.
Ser fram mot att hålla boken i min hand!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar