Summa sidvisningar

torsdag 10 september 2015

Magic-Lift och multifunktionell förstoringslampa



September är i sin linda men ändå har julreklamen börjat droppa in i vår postlåda. Eller rättare sagt Ateljé Margaretha som envist skickar mig sin handarbetskatalog. Nu vill hon, Margaretha, att jag ska sätta fart att alstra julbroderier. Pynta stugan med hemmasytt för att få den rätta känslan då det är dags att ta fram julkrimskramset.

I min ungdom handlade jag broderier från Margaretha. Sydde tavlor i korsstygn så som heminredningsexperterna anmodade. Sedan den dagen då jag gjorde mitt första köp har Margaretha blivit min trogna följeslagare. Hon håller reda på när jag flyttar och skriver nogsamt upp i sin adressbok när jag gjort adressändring till Skatteverket.

Nu har Margaretha slagit sig ihop med Knittingroom för de som älskar att sticka och virka samt Linea för vackra hem och Åshild som säljer prisvärda klänningar i prinsessmodell med sömmar bak och fram samt knytskärp. Eller en populär byxa i härligt material bestående av polyester, viskos och elastan med resårmidja och vinröd färg. För att lyxa till mig närmast kroppen kan jag passa på att beställa en body med extra superkontroll och Magic-Lift funktion. Hak- och hyskknäppning i grenen och vacker spets på behåkupan.
Eller varför inte ett skönt nattlinne för endast 198 riksdaler. Då får jag en nattdräkt med korallfärgade små blommor och ett rynkat ok där fram.

Vi har satt upp en lapp på brevlådan där vi undanber oss reklam. Vi får inte det vi inte vill ha men vi får heller inte det vi vill ha. Det finns inget mellanting.
Margaretha anser sig inte vara reklam utan samhällsnyttig information. Hon har dessutom skaffat sig internet och förärar mig ofta med ett mejl. Mobiltelefon har hon också och har länge telefonerat mig om att hon anser att jag absolut bör brodera en vacker duk föreställande blåmesar.

Nu kan jag ägna återstående tid av dagen med att bläddra i mina nya kataloger. Kanske köper jag material och syr ett käckt förkläde med tomtar ämnad att dra på glöggflaskan. Då blir julen riktigt fin, lovar Margaretha.

Jag har kommit upp i den åldern att jag nästan minns hur Napoleon Bonaparte sprängde fram över slätten på sin Marengo vilket betyder att min syn inte är lika skarp som den tidigare varit.
"Köp den fräcka portabla  multifunktionella förstoringslampan så klarar du de allra minsta korsstygnen", lovar Margaretha.

Kanske jag ska slå till. Shoppa loss lite. Snart är det jul!