Summa sidvisningar

måndag 18 april 2022

En slingrande önskning och en exotisk resa till Mantorp


 Så gott som varje dag blir jag utkallad på olika sorters uppdrag som i de allra flesta fallen är barnbarnsrelaterade. Det kan vara allt från att lämna och hämta på skola/förskola/frita till tandläkarbesök och butiksbesök för införskaffande av skor eller kläder. Alla behov tillgodoses så föräldrarna kan sköta plikten att tjäna pengar till mat och uppehälle i lugn och ro. 

Under påskens högtid har jag dock varit barnbarnsledig. Enkom ferieumgåtts som en dagledig pensionär. Idag ämnade maken och jag tillbringa tid i utomhusmöbeln med en bok, korsord och fika. 
Så ringde telefonen. Småtvillingarnas storasyster ville växla några ord med sin morfar. Hon behövde skjuts till Mantorp för ett viktigt inköp. Och för morfar och mormor blev det ett uppdrag utöver det brukliga.

Ända sedan flickan varit fyra år har en orm stått högst på hennes önskelista. Ett djur som kräver ansvar och mognad av dess ägare. I höst fyller vårt barnbarn tolv år och därmed anses tiden vara inne.
Vad vore då lämpligare en en Kungspytonorm bosatt i Mantorp. 
Utrustad med en låda och en handduk bar det av i vår bil. Förväntningarna var skyhöga.

När den tidigare ägaren lade ormen i flickans framsträckta händer uppstod omedelbar kärlek. I alla fall från flickans sida. Ormen verkade mest oberörd. 
Ormen lindades in i den medhavda handduken och ner i lådan. Som noggrant tejpades över locket. Ormen är rymningsbenägen upplyste säljaren innan vi for. Den är dock mycket snäll och aldrig bitit någon under de sex åren den varit hemmahörande i Mantorp. 

Nu har vårt barnbarn en Ögonfransgecko vid namn Fransen samt en Kungspyton som under resans gång från Mantorp till Skärblacka gjorde ett namnbyte från Tequila till Onyx. 
När småtvillingarnas, deras storasyster och mamma är bortresta är det jag som brukar få sköta om katterna, Fransen, ledarhunden och hädanefter ormen Onyx. Kan numera titulera mig som djurskötare av vanligt förekommande djur men också djur av det mer exotiska slaget.