Summa sidvisningar

onsdag 26 oktober 2022

En utmattad advokat och en kund bakom gardinen


 Vissa dagar bjuder på överraskningar. Som när jag möts av älgar i närheten av vårt hem. Inte alla dagar det sker. En annan trevlig överraskning kopplas samman med mitt efternamn. Larsson. Enligt statistiken finns det 126 722 Larsson i vårt land. Hamnar på plats 6 i efternamnslistan. Andersson leder med 
256 844 därefter kommer Karlsson, Nilsson och Eriksson.   

Vad är nu så bra med att heta Larsson? Jo en multimiljonär har gått hädan och valt ut en ur högen av 
126 722 Larsson och i sitt testamente bett advokat Alfred Ahlborg att se till att denne utvalda Larsson ska få en ansenlig summa av arvet. 
Via mejl uppmanade nu advokat Ahlborg mig, som lycklig vinnare eller vad man nu ska kalla en arvtagare, att omgående ta kontakt så överlåtandet av stålarna kunde ske. Advokaten var aningen syrlig i tonen efter att ha gjort upprepade försök att nå mig. Han började uppenbarligen tröttna på att jaga arvtagare. Ahlborg verkade totalt utmattad. Jag förpassade honom till skräpposten för jag vill inga pengar ha. Klarar mig än så länge på min pension och tarvar inga allmosor från en död multimiljonär jag inte ens känner. För övrigt känner jag få multimiljonärer, inte någon alls när jag tänker efter. Varken döda eller levande.

På tal om mejl. Trädgårdsfirman jag pensionärjobbar åt har börjat skicka fakturor på mejl. Miljösmart och portofritt vilket är ett plus ty frimärken kostar en rejäl slant. 
Igår fick en av våra kunder sin faktura efter avslutat jobb. Svaret kom blixtsnabbt. ”Den där fakturan tänker jag inte betala”! Och jag förärades med en sömnlös natt ehuru jag tänkte på ägarna till trädgårdsfirman. Vår son och hans sambo. I dessa dystra tider när ingen knappt har råd att köpa en bytta Bregott krävs inkomster. 
Innan jag gick till sängs skrev jag ett svarsmejl. Övervägde noga mitt svar innan jag ifrågasatte hans bristande omdöme och respekt för bokad tjänst när det kom till betalningen. Skrev en utförlig förklaring till vad allt kostar och bad om omedelbart svar och ett specifikt ifrågasättande gällande fakturans utformning. Inget svar kom. Då beslutade jag mig för att personligen, med en utskrift av fakturan i näven åka hem till kunden för att göra upp öga mot öga. Ingen öppnade. Eller så kanske kunden gömde sig bakom gardinen.

Jag åkte hem. Förgrymmad och upprörd. Öppnad min mejl och där låg ett svar från kunden.
”Jag tänker inte betala eftersom jag varken bokat tjänsten eller haft någon trädgårdsfirma i min trädgård”!
En mejladress fel och fakturan hade hamnat hos en för mig lika okänd som multimiljonären. Ingen av dem finns med i vårt kundregister. 
Jag ringde den rätte trädgårdsägaren för att åter igen be om mejladressen och som fick sig fick sig gott skratt. På min bekostnad. 
”Jag ska med glädje betala fakturan och bokar redan nu in mig så jag får hjälp med 2024 års trädgårdssysslor”, avslutades kundsamtalet. 

I natt ska jag sova gott. Och i morgon kanske jag kontaktar advokat Alfred Ahlborg. Ett extra tillskott i kassan kan när allt kommer omkring vara bra i framtiden om matpriserna fortsätter att öka.