Summa sidvisningar

tisdag 5 april 2022

Ett dödsryck och ett inspelat rörelsemönster




 Trots att det var ett tunt snötäcke som snabbt smälte undan när vi vaknade i morse märks det att våren är ganska så nära förestående. Inte minst märks det på småfåglarna som har fullt bestyr med än det ena, än det andra. Holkar inspekteras, honor uppvaktas och bröstfjädrars färger förstärkts.

Maken har även han drabbats av vårkänslor. Men han nöjer sig med att införskaffa en vertikalskärare med inbyggd mossrivare. Så gott som något kan jag tycka. Det är ändå ett säkert vårtecken. 
Denna förunderliga maskin kom med lastbil och grannen fick äran att med makens och vad jag antar sitt eget körkort legitimera sig så han kunde mottaga varan eftersom vi inte var hemma när händelsen utspelade sig.

Maken monterade livfull fast det medföljande handtaget, fyllde på med bränsle och drog kraftfullt i startsnöret. Inget hände. Han kollade tändstiftet och skvätte på lite startgas. Drog ånyo i startsnöret men maskinen gav inte ens ifrån sig en morrande hostning. Inte vet jag om han dödade maskinen vid första rycket eller om den redan var död vid ankomsten. 
Nu började dock den mödosamma reklamationen via mejlkontakt till företaget som sålt den vara som för maken skulle öppna möjligheterna att vertikalskära och mossbekämpa gräsmattan. 

Företaget uppmanade till fotobevis. Fullkomligt obegripligt ty hur ska ett foto kunna bevisa en maskins avsaknad av motorljud. Vi hade bevisligen rätt för nästa mejl från företaget krävde en filminspelning.
Jag regisserade. Sa åt maken att muntligt redovisa varje rörelsemoment. Han vägrade. Hävdade att det räckte med att dra i snöret, det var bevis nog. Jag hävdar motsatsen och fick själv lägga på röstinspelningen. Maken skruvade på tanklocket, pillade på tändstiftet och drog i snöret. Jag redovisade muntligt varje moment samtidigt som jag skötte filmkameran. Maskinen var och förblev dödstyst. Bara makens irriterade frustande trängde mellan mitt röstpålägg. 

Resultatet blev strålande. En ny karriär tycks ha öppnat sig för makarna Larsson. Det är film vi ska satsa på. Huruvida filmen hamnat i god jord hos försäljaren är ännu inte klarlagt. Kanske de kommer kräva nya bevis för en i vårt tycke undermålig vara innan reklamationen gått igenom.
Ett har vi dock lärt oss av detta. Köp aldrig en vertikalskärare med inbyggd mossrivare på internet! 
Och fakturan, ja den har maken bestridit i ytterst hårda ordalag. Han är minsann inte så from som han verkar …