Summa sidvisningar

torsdag 25 april 2019

En vandrande piga och uppblåsbar glädje


Vi letade nyckelpigor, en stortvillingpojke, hans lillebror och jag. När den första pigan hittades sa barnen att nu är det sommar. Jag nickade, höll med och fyllde på glasen med fruktsoppa. Utomhusfika så klart, kakor och fruktsoppa. En nyckelpiga på fingret, sol och sädesärlor. Kan det bli mer somrigt än så? Fast det ännu är vår.

Klar det går att maxa sommaren med mer än med små nyckelpigor när sommaren väl är här.
Om sommaren blir lika varm som förra året kan en uppblåsbar kyl med palm komma väl till pass. Själva kylen liknar en uppblåsbar badbassäng lämpade för små barn. Mitt i bassängen tronar palmen som ger behaglig skugga åt diverse drycker som ligger och skvalpar i is och vatten. Bredvid den uppblåsbara kylen går det bra att ställa en vattenmelon med kran. Hur fiffigt som helst.
Instruktion: Köp en stor vattenmelon. Gröp ur köttet och släng det i soppåsen. Gör ett hål i melonen och montera dit tappkranen. Fyll sedan melonen med något drickbart. Helst alkoholhaltig. Sätt ett glas under kranen och vrid på. Succé på alla sommarens grillkvällar. Medan värdinnan rör ihop grillsåsen spatserar husets herre omkring i en mankini och kvällen blir fulländad. För den som inte vet vad en mankini är och gärna skulle vilja ha en sådan i sommar kan jag berätta. Det allra heligaste stoppas in i en slags påse och hela härligheten hålls uppe med hängslen. Så chickt och ärtigt! Om  mankinimannen även på huvudet bär en uppblåsbar sombrero med plats för öl i brättet är sommaren fullbordad.

Jag funderar. Finns det verkligen folk som köper dessa galna prylar. Om så är fallet, varför gör de det? För att locka till skratt och somriga upptåg. Möjligtvis. Eller så saknar de förmågan att kolla efter nyckelpigor. Som är det somrigaste som finns.