Summa sidvisningar

söndag 7 juni 2020

En vänlig grönskas rika dräkt och täcket över huvudet


Jag har tjatat länge. Men maken har ihärdigt hävdat vikten av att hålla kroppen i rörelse. Trägen vinner vilket är hemligheten för framgång. Oftast behöver jag inte tjata, maken brukar alltid uppfylla mina önskningar men den här gången tog det ett par år innan han gav med sig.
Han är nöjd. Båda är nöjda och delar glädjen över Stig Juniors ankomst.
Nu när vår trädgård är som vackrast kan vi ägna oss åt ögonfröjden medan Junior gör sitt. Vår gräsmatta är perfekt klippt.
Junior startar sin arbetsdag klockan 06.00. Han backar ut ur sitt bo och beger sig allt som oftast bort mot den del av boningshuset där vårt sovrum ligger. Vi hör hur det morrar lite svagt från motorn och vi drag täcket tätare runt våra kroppar. Somnar om och när vi kliver upp för att äta frukost har Junior förflyttat sig till en annan del av trädgården. Klockan 20.00 tar Junior nattvila och vi går en inspektionsrunda. Skickar några berömmande ord bort mot Juniors boplats medan maken påtalar att vi borde ha införskaffat honom för länge sedan. Jag nickar instämmande.

Det är inte utav lättja vi skaffat en robot som sköter om vår gräsmatta. Det är främst för att få tid över för annat. Som att klippa gräs till exempel. Med en son som har trädgårdsfirma har vi i allra högsta grad blivit involverade i företaget. Speciellt nu när hans sambo tillika delägare i firman nyss fött barn och är mammaledig. I kundkretsen ingår tjugotre gräsmattor som ska klippas regelbundet. Många av kundernas gräsmattor har sonen delegerat ut på maken och mig. Därför känns det bra att få slippa vår egen vilken motsvarar 5,2 km gångsträcka. Vet det med säkerhet då jag mätt upp sträckan med min stegräknare sist jag klippte den.
För skojs skull har jag även mätt upp sträckan jag går med gräsklipparen under en dag hos några av gräsklippskunderna. Det visade sig landa på imponerande 1,8 mil. Så maken kan sluta oroa sig. Vi håller våra kroppar i rörelse utan att för den skull behöva klippa vår egen gräsmatta. Med gott samvete och svällande vad-och benmuskler kan vi låta Stig Junior jobba på egen hand.

Om en stund ska jag åka bort till vår dotter för att se hur hon och våra barnbarn har det. Bäst att jag tar med gräsklipparen för jag misstänker att gräset växt hos henne sedan jag klippte det för en vecka sedan. Det är härligt med sommar!