Summa sidvisningar

söndag 8 september 2013

Beslut och magkänsla



Nu har jag varit fri från ansvar under en hel vecka. Det har varit så mycket att ordna med så jag har inte riktigt hunnit känna efter hur det egentligen känns för mig att kunna disponera min tid som jag själv vill.
Det jag i alla fall har konstaterat är att mornarna är de bästa. Inget stress över att klockans visare rör sig med oroväckande hastighet. De kan rent utav få stanna helt och hållet, det finns inga framförvarande förpliktelser. Dagen får utvisa vad som ska ske. Ingen vet vad som väntar runt knuten, det är både en spännande och lite skrämmande tanke.

Jag har blivit inbjuden att tala för en grupp människor om magkänsla. Funderar över hur jag ska framföra min egen magkänsla. Den kan vara både i positiv och negativ riktning. Man vet ju aldrig vart magkänslan tar vägen med beslut som fattas. Det kan bli riktigt bra men även riktigt dåligt.
Blir fattade beslut som grundar sig på sin magkänsla något positivt är man säker på att det var ett helt rätt beslut, blir det däremot negativt kan det få förödande konsekvenser med ångerkänslor och sömnlösa nätter. Ett evighetslångt ältande som stjäl energi både från en själv och ens omgivning.

Vi, min man och jag, tillsammans eller var för sig, har under åren stått inför stora val, där både magkänslan och förnuft stått som vägvisare. Våra val har visat sig lett till något bra och nya möjligheter har öppnat sig. Det är bara det där sista steget nedför trappan som ibland känts svårt och långt. Ett språng ut i det som varit okänt. Som att hoppa fallskärm, stå där i en liten öppning och se marken långt under. Inte veta om det blir ett lyckat fall eller inte.

Jag tror att man ibland måste våga, lita på sin magkänsla, ta det där sista klivet ut på okänd mark. Kanske inte lyssna så mycket på dem som tror sig veta bättre än en själv.

Idag ska jag njuta av denna vackra höst. Min magkänsla säger mig att framtiden kommer att bli bra, frågor får svar och jag känner en stor tacksamhet över livet.