tisdag 29 augusti 2017

Kärlekstörst och omsorgsgruppen


Nu ska ledarhunden få lämna konvalescenthemmet. Det största bekymret för hunden har nog varit tratten. Inte själva krämpan i sig. Ganska så omgående travade han rakt in i en vägg och tratten fick en djup spricka i plasten. Nödtorftigt reparerade jag den med häftapparaten och kirurgtejp vilket visade sig vara lönlöst. Maken kom med grövre kaliber, nämligen silvertejp med den påföljd att hund med tratt såg rent anskrämlig ut. Men nöden har ingen lag så samtliga inblandade fick helt enkelt gilla läget. Hunden minst av oss alla.

När jag under gårdagen befriade djuret från den förhatliga tratten trodde jag att han skulle klia och krafsa sig runt halsen. Helt överraskande började han istället att trycka sitt huvud mot mig. Gnuggade och bufflade, kröp upp i mitt knä och fortsatte att trycka sitt huvud mot min överkropp.
Han led helt enkelt av kärlekstörst efter att varit instängd bakom hårdplast i en veckas tid.
Vilket visar vad viktigt det är med beröring, oavsett om det gäller människa eller djur.

Omtanke är också en viktig del om vi ska känna oss tillfreds med livet. Under gårdagen överöstes jag av omtanke. Alla ville varna mig för Fabrizio Brambilla och hans hund. Inte bara jag ingick i denna omsorgsgrupp, men jag misstänker att det hela helt enkelt handlade om sin egen rädsla. Skulle jag råka ut för denne illbatting skulle alla andra stryka med i ett och samma svep. Så den förmodade omsorgen gällande mig som person var nog mest för att rädda sitt eget skinn.

Jag förundras över hur fort en sten kan komma i rullning. På helt falska grunder dessutom. Precis som i fabeln om Pojken och vargen. Gång på gång kommer folk till undsättning och lika många gånger står vi där slokörade och skäms över att vi gått på det enkla och falska.
Till den dag då något verkligt allvarligt inträffar på sociala medier. Då kanske vi rycker på axlarna och med ett snett leende anser det som fake news och en spridning av desinformation.

Herr president Trump har tagit fasta på begreppet falska nyheter och startat en kampanj och grundat ett eget nyhetsprogram som enbart innehåller riktiga nyheter. Sändning sker på Trumps officiella Facebooksida. Där anklagar han bland annat media för att inte belysa hans otroliga framgångar han haft i USA och i  övriga världen.

Trumps nyhetssändning avslutas med att "det här var riktiga nyheter" vilket osökt för mina tankar till Fabrizio Brambilla och hans hund.