Summa sidvisningar

tisdag 13 mars 2018

Digital stress och avskrapad hud


Väcktes i natt av en mardröm. Efter lönlösa försök att somna om klev jag upp ur sängen. Gick ut i köket för att dricka. Därefter satte jag mig i fåtöljen, lade upp fötterna på fotpallen och läste dagen upplaga av Norrköpings Tidningar. På nätet. Ögonlocken började äntligen kippa och jag väl tillbaka i sängen fick jag ett par timmars sömn. Vaknade därmed med sprakande huvudvärk när morgonen kom.
Medan maken donade med frukosten kopplade jag upp mig mot internet. Den lilla markören i vänstra hörnet snurrade. En ruta dök upp. Ingen anslutning till internet, löd meddelande.

Så hade det som inte får hända ändå hänt. En telefonkedja bildades oss grannar emellan. Lika tragiskt internetlöst i varje stuga.
Den digitala stressen slog till. Vi stod plötsligt i en värld helt utlämnade åt oss själva.
För att lindra obehaget satte jag fart med att storstäda vårt badrum.
Nu kan vi inte se på Netflix om inte internet kommer tillbaka, ropade maken. Han gjorde tappra försök att undersöka huruvida det var fel på vår router eller ej.

Vi kokade kaffe och åt chokladkakor. Jag fingrade på min mobiltelefon. I ett fruktlöst försök att ta mig ut på nätet. Jodå, redaktionen hade mejlat. Det låg en påannonsering tvärs över skärmen som meddelade detta. Men jag kom inte in i min mejlbox!

Utan internet är det svårt att känna sig glad och öppen. Det suger fett att inte kunna skrolla runt för att kolla vad som händer och sker. Dags att ringa internetakuten. Tydliga tecken visar att det ligger ett beroende och pyr. På åtta veckor blir den beroende fri från abstinens lovar terapeuterna.

Plötsligt, som genom ett under plingar det till i mobilen. Internet är tillbaka! Felet låg i Stockholm. I den centrala servern som pytsar ut trafiken. Med skinande rent badrum känner jag mig tillfreds. Inga dammråttor i hörnen, inget gammalt hudavskrap på de kaklade väggarna i duschutrymmet. Inga hårstrån i avloppet, dessa fångade jag upp med en uttjänt tandborste och det hänger rena handdukar på kroken.
Nu kan jag luta mig bekvämt tillbaka. Lägga upp fötterna på fotpallen och kolla runt i internets underbara värld. Allt medan maken letar upp en bra film på Netflix.