fredag 24 februari 2017

Kvällskurs och vinterbad


All min ork är förbrukad. Två timmars rockkonsert tar på gammalt folk. Helst som gammalt folk själv agerar på scenen.
Jag har spelat elgitarr, luftgitarr, dansat vilt och hämningslöst vilket resulterade i att de yngre i publiken till sist började gråta.
Några pannkakor senare var ordningen återställd och jag kunde vackla hem till maken. Falla ner på köksstolen och låta mig bli serverad en kopp latte.

För övrigt har jag genom ett skyltfönster sett en ståbas. Mitt dröminstrument. Elgitarr och luftgitarr i all ära men ingen slår en ståbas. Visserligen kan jag inte traktera en ståbas, ej heller något annat sorts instrument men sonen hävdar och han och jag ska anmäla oss till en kvällskurs där konsten att spela bas lärs ut.
Sonen är ägare av en elbas medan jag kommer tomhänt till kursen. Måste först och främst utröna om det finns möjlighet att hyra mig en bas innan jag hoppar på någon kurs, eljest får jag spela luftbas.

Jag ställer mig dock frågande till vad jag egentligen ska ha min eventuella nyinlärda kunskap till. Är det möjligt att befinna mig i min tragiska ensamhet spelande på en ståbas? Kanske sonen och jag kan spela ihop men det verkar lite taffligt. Maken kan spela dragspel, nu är han ingen dragspelsägare eftersom han för många år sedan kasserade sitt spel. Kanske kan jag köpa honom ett nytt och låta honom öva upp sig. Svågern spelar såg och vår dotter vanlig gitarr så det verkar som om vi med tiden faktiskt kan få ihop en liten orkester.

Jag låter lärandet än så länge stanna vid långsiktiga planer. Ser istället fram mot en händelserik helg som kommer att omfatta allt från extra årsstämma och invigning av en affär till vinterdyk i en uppsågad vak. Därtill varm choklad och smörgås vilket tarvas vid vinterbad. Speciellt som stortvillingpojken ska medverka ute på isen. Vi har lovat de som har det yttersta ansvaret över barnet att vi inte ska låta ungen blöta ner sig allt för mycket, därtill komma hem i samma skick som när vi hämtade honom.

Men först tar vi fredagskväll med tacomys. Visserligen tillhör tacomys barnfamiljer men vi känner oss stundom som en barnfamilj trots att samtliga barn sedan länge är utflugna så lite tacos då och då en fredagskväll kan aldrig vara helt fel. Eftersom inga små barn är närvarande kan det mycket väl hända att vi festar till det lite extra och korkar upp en flaska vin.