Summa sidvisningar

fredag 24 juli 2015

Skip hop swipe och Bugaboon


I morse fick jag frågan om jag ville följa med sonsambon och köpa barnvagn. Födseln närmar sig, snart är det endast två månader kvar av havandeskapet.

Självklart ville jag med och köpa barnvagn. Såg det som en ära att i egenskap av det nya barnets farmor var med som smakråd. Och expert bör tilläggas. För är det något jag kan så är det att köra dessa fyrhjulingar. Både enkelvagn och tvillingvagn.

Att köpa en sprillans ny vagn är nog få förunnat. Kostar lika mycket som en mindre begagnad bil Inte riktigt kanske, men inte långt ifrån. Fyrsiffrigt står det i alla fall på prislappen om det ska vara det mest exklusiva. Så går det även att göra tillval. Som till exempel Skip hop swipe. En sorts plastlåda med så finurligt lock att det går att fiska upp en våtservett under resans gång. Med enhandsfattning, dessutom. Att utföra den dagliga motionen utan att behöva lämna ungen hemma är också möjligt. För att svettas rejält och få spänstigt motstånd i lårmusklerna monterar föräldrarna träningsredskapet Karma i barnvagnens handtag. Med reglage så det funkar bra att öka eller sänka motståndet i framförandet utefter behag. För syskon som blir slaka i benen vid promenaden finns Free ride scooter board. En ståbräda som när orken kommer tillbaka förvandlas med en enkel manöver till en behändig sparkcykel.

Vill föräldrarna glänsa lite extra som kan de göra som kändismammorna i Amerika. Köpa en Bugaboon i käcka färger. En Alfa Romeo i barnvagnsträsket. Med en sådan vagn står föräldrarna i centrum. Trendiga och medvetna kör de Bugaboon, det är coolt, snyggt och visar att banbidraget med eventuellt extratillägg är en droppe i det ekonomiska havet.

Vår son med den alltmer tjocknade sambon är inga hajpade föräldrar utan såg efter barnvagn på Blocket. De vill inte ha något instabilt vrålåk utan anser att säkerheten för barnet och inga stora hål i plånboken är viktigast.

Jag satt i den barnvagnssäljande familjen soffa och tittade på när sonsambon fick undervisning i hur vagnen ska fällas ihop och hur den för övrigt fungerar. Ren vetenskap. Säkerheten är hög dessutom kommer barnet att ligga väl skyddad från sol, mygg och regn. Även för kyla för en fin och fluffig åkpåse ingick i köpet. Samt en snygg skötväska och några sorts muffar i plast att trä över hjulen när höstpromenaden på leriga grusvägar är avklarad. Vid hemkomsten träs muffarna på hjulen innan vagnen rullas in i hallen. Det kändes faktiskt ganska så lyxigt. Plus att just den här vagnen designades när prinsessan Estelle skulle komma till världen. Så mitt barnbarn ska få åka i en likadan vagn som den kungliga bebisen.

Tänkte på när våra barn var små. Då satt det två blanka ringar som drogs upp mot vagnens handtag och vips small den ihop som en råttfälla. Det gällde att inte glömma bort att lyfta ur barnet innan vagnen veks ihop.Nu skulle det behövas två par händer för att lossa på säkerhetsanordningarna.

Sonsambon köpte den kungliga kopian. Den är mycket fin och välvårdad. Föregångaren till vagnen sprang omkring och ägnade sig åt sin egen farmor som var på besök.
Hon gjorde enligt min mening ett riktigt kap. Trots att det inte var en Bugaboon.

Nu längtar jag att få provköra vagnen med tillhörande barn. Den kommer att räcka till dess barnet är tre år för när den tröttnat på att ligga på rygg och vill se världen utanför suffletten monteras sittdelen dit. Som har godkända fempunktsbälten.