Summa sidvisningar

lördag 6 december 2014

Grillad korv och stekta äpplen


Vissa dagar är så där skönt kravlösa. Inga måsten eller direkta åtaganden. Se till att hyfsa till sig lite innan frukost, dra på sig några klädtrasor och sedan låta timmarna vandra åt vilket håll de vill.

Precis en sådan dag har det varit idag. Välbehövligt även om jag nu för tiden inte har en massa tider att passa.

Ryggsäck med grillkorv, bröd, termos med hett vatten, äppeldricka och
O´boypulver. Stortvillingarna i kärran och rakt ut i skogen med allt. Lånehunden som för dagen inte var någon lånehund utan hund till hennes rättmätiga ägare struttade bredvid, upprymd över att alla var samlade kring henne i hennes hundliv. Barnen lika glada över föräldratid och farföräldrarnas medverkan i friluftsarrangemanget.

Att grilla korv ger en mycket social samhörighet. Elden ska få fart för att sedan slockna och ge glöden den rätta grilltemperaturen. Grillpinnar ska tillverkas och korven förhoppningsvis hänga kvar på pinnen under hela processen. Bli lagom grillad, inte rå men inte heller svart. Det pratas omkring korven. Glädjeämnen, vedermödor och korvens genomgrillningsnivå.

Korv grillad ute i skogen smakar dessutom annorlunda än korv grillad i en korvkiosk. Inte heller gör det så mycket om man skulle råka tappa den på marken. Bara att peta bort barr och mossa. Tappar man den däremot på gatan utanför korvkiosken infinner sig känslan att den borde åka direkt i papperskorgen.

Efter några timmar var korven slut. Likaså dryckerna och elden slocknat helt. Vi pussade barnbarnen, kramade föräldrarna och klappade hunden. Skildes åt och begav oss hem till våra respektive hem.

Drog av långkalsongerna, stoppade vantar och mössor i den för dessa persedlars avsedda plats. Andra långbyxor som inte doftade grillkorvsrök, bytte från att vara farmor och farfar till att bli mormor och morfar och for hem till småtvillingarna, deras storasyster och föräldrar. Och hunden Sigge som aldrig kommer att bli vår lånehund utan tillhör den arbetande skaran av ledarhundar och har en stark tillhörighet med sin synskadade matte och ingen annan.
Där väntade stekta äpplen. Vaniljsås och varmt te.

Alla dagar är bra dagar men vissa dagar än bättre än de som är bra.