Summa sidvisningar

tisdag 26 april 2016

Vätskedonation och eget hopkok


Länge har jag funderat över att hemma vid köksbänken stå och joxa ihop mina egna välgörande hudvårdsprodukter. Ringblomma lär vara rena rama undermedlet om det tillreds enligt de rätta recepten. Mortla örter och fröer, blanda med bivax, pressa ut oljan ur hallonfrön, repa en näve egenodlad lavendel och doftsätta de hopkokta krämerna.

Det har dock endast stannat vid tanken. Material ska samlas in och bilda en mischmasch i kastruller som sedan måste diskas rena.Tycks aningen tidsödande och onödigt krångligt.
Sonen förärade mig för något år sedan med lite olika sorter av ansiktsmasker som han inhandlat i en butik som sålde ekologiska naturprodukter.
Just ansiktsmasker tycker jag tar lite för mycket tid i anspråk men beslutade mig ändå för att pigga upp min hy inför den stundande sommaren.

Ansiktsmasken innehöll choklad. Den doftade förföriskt och jag frestades att även provsmaka men jag kände mig osäker på om det var tillrådligt att använda den kletiga smörjan för invärtes bruk så jag avstod.
Enligt instruktionerna skulle masken sitta på under ett besvärande antal långa minuter innan det var dags att med ljummet vatten avlägsna den hårda skorpa som bildats på mitt ansikte.
Om resultatet blev så där strålande känner jag mig osäker på, möjligtvis blev huden något mjukare än den var innan det experimentella försöket till lite föryngring.

Av en ren händelse fick jag syn på en artikel i en tidning om en undergörande kräm som enligt expertisen fungerar på hud som inte följer de normer som ett perfekt ansikte bör ha. Visserligen mycket dyr, 1 050 kronor för 30 ml men då garanteras att hudens celler skyddas mot fria radikaler och nedbrytning, förbättrar hudytan och minskar celldöden efter UVB-strålning och det bästa av allt, det tränger djupt in i hudens lager och förhindrar åldrandet. Förhindrar!!

De som har råd att prova erkänner sig förbluffade över det positiva resultatet. Det verkar både skrämmande och fascinerade på en och samma gång, säger de som vet. Främst då hudterapeuter som aldrig varit med om något liknande även om de arbetat mycket länge i branschen.

Men vad innehåller då denna mirakelkräm för ingredienser? Jag studerade vidare i artikeln och fann att den var rik på den enda antioxidanten som är både vatten- och fettlöslig och kan således tränga genom hudens olika lager bestående av vatten och fett.
Namnet på denna antioxidant är spermine vilket genast för tankarna till den ingrediens som krävs vid fortplantning. Vilket det också är vid närmare granskning.

Carolina Gynning är en av alla vackra damer som testat produkten med mycket gott resultat. Hon har i ett uttalande sagt att hon fått bebishud genom att regelbundet smeta in sitt ansikte med donerad vätska som omvandlats till kräm på tub.

Som sagt, jag har länge funderat på att tillverka egna hudvårdsprodukter. Helt naturligt och fritt från konserveringsmedel samt att nu när jag kommit in i livet som pensionär finns det tid över för att diska kastruller efter hudkrämstillverkning.

Maken kan involveras i projektet genom att hälla upp den färdiga produkten i rena glasburkar med trevligt mönstrade lock. Kanske en ny gemensam affärsidé att satsa på för att dryga ut hushållskassan en smula...