Summa sidvisningar

tisdag 15 maj 2018

Explosivt förfaringssätt och en felaktig fot


Det gäller att hålla sig uppdaterad då nya förordningar äger laga kraft. Körförbud om inte bilen besiktigas inom den nya uppsatta tidsramen till exempel.
En snabbkoll gav mig insikten om att min bil måste in på kontroll senast 30 juni. Eljest får jag trampa cykel.
Nu för tiden är det smidigt att boka besiktning via nätet. Välja och vraka bland stationer som står till förfogande. Samt förhandsbetala. Jag valde utifrån makens rekommendationer.
"Så kan du passa på att shoppa loss lite när du ändå är i närheten av köpcentrum", sa han i sin spontana iver över att bli befriad från bilbesiktningen.

Efter att under gårdagen ha klivit upp okristligt tidigt, kört grus från stora grusgropen samt i stekande hetta grävt ett grönsaksland som efter utförd tillkrattning ska täckas med gräsfrö var mina krafter förbrukade. Trots att jag hittat en mycket för stor keps i sonens arbetsbil som skydd mot solens skarpa strålar kändes det som jag drabbats av ett smärre solsting.
I god tid körde jag in till Norrköping och den väntande bilkontrollanten. Klev in i receptionen och anmälde min ankomst. Flickan vid disken knappade på sin dator, såg sorgsen ut och lät meddela att ingen tid var bokad.
Resultatet blev likartad med att kasta en glödande sticka i torr kådrik tallved. Jag fullkomligt exploderade och sa ärligt vad jag ansåg om dylikt slarv.
"Har du fått någon bekräftelse"? frågade flickan allt medan köande bilägare utstötte små stön.
"Kan du lita på att jag har"! Jag fräste som en ilskan katta, skrollade fram bekräftelsen på mobiltelefonen och skulle precis trycka upp den i flickan plyte då jag upptäckte det. FEL station. Jag hade kört till helt fel besiktningsstation, eller rättare sagt bokat tid på ett ställe som maken inte rekommenderat. Min fasta övertygelse var dock när jag bokade att jag följt hans goda råd.

"Vi skiter i alltihop, jag åker hem"! Innombord dog jag en smula av förnedring och skam.
"Har du förbetalt"? hörde jag flickan ropa efter mig. Jag skulle i ärlighetens namn vänt mig om, sett henne i ögonen och bett om ursäkt för mitt dåliga uppförande. Sagt som det var, att jag var ohjälpligt förvirrad. Istället funderade jag var Malmgatan 21 ligger. Jag hittade dit och min bil gick genom besiktningen med beröm godkänd.

Shoppade lite gjorde jag också av bara farten. Ett solparasoll med tillbehöret gjuten fot. Vid uppackningen hemmavid visade det sig att jag köpt en fot ämnad för hängparasoll. Inte ett parasoll där röret sticks ner i ett runt hål foten för att hålla det på plats. Maken, min älskade tålmodige vapendragare håller säkert parasollet med sina starka händer över mitt huvud om jag ska sitta ute i solen till dess jag varit inne i Norrköping och bytt ut parasollfoten. Han vill inte riskera att frugan drabbas av solsting med dåligt humör som påföljd.