tisdag 22 augusti 2017

Vassa saxar och iver inför morgondagen


Mörka kvällar och sköna mornar. Klar luft och kaffe på altanen. Ännu finns möjligheten att sitta ute och lapa solsken.
Dessutom är maken och jag för dagen nyfriserade. Vi har börjat åka samtidigt till vår frisörsalong. Tycker det är trevligt att sitta sida vid sida i var sin stol och samspråka med våra frissor. Vi pratar växelvis men även i munnen på varandra. Lyssnar stundom in varandras småprat och jag förundras över att samtalen aldrig sinar.

Vanligtvis brukar maken betala bådas klippningar. Min nota är aningen dyrare ehuru jag som avslutningsvis låter frissan plocka mina ögonbryn. En kostnad som inte verkar bekomma maken nämnvärt. Men för mig bidrar frisörbesöket till att det blir ännu mer angenämt då jag inte behöver belastas ekonomiskt.

Numera känner vi oss hemmastadda i salongen. Vi behöver inte orda om hur vi vill ha våra frisyrer. Frisörerna känner oss och vi känner dem. Vet hur de hanterar saxarna på bästa tänkbara sätt för att göra oss nöjda. Allt är bekant och tryggt.

Dagens samtal handlade om att hålla hus och hem rent och snyggt. Jag såg en viss bestörtning i frisörernas ögon då jag påtalade att jag gillar att städa, tvätta, stryka tvätt, laga mat och baka. Ja så till den milda grad att jag kvällen innan en påtänkt storstädning känner mig så exalterad över min uppgift att jag har svårt att sova. Full av förväntan inför den stundande gemenskapen med dammvippa, dammsugare och skurhink ligger jag i vår säng och ivras inför morgondagen.
Jag må vara fel avnavlad men varje människa bär på sitt eget begär och i mitt fall känner jag stor lidelse över hushållsarbete vilket dock ej bygger på allt för stor vardagsdramatik. Finner det enkom trevligt och pyssligt.

Fortsättningsvis på dagen ska jag som omväxling till att vanligtvis vara sjuktransportör till vårt och grannkommunens sjukhus agera djursjukvårdstransportör till djurkliniken i Norrköping. Ledarhunden ska få en spruta som motverkar sjukdomar samt får en översyn av en tass som krånglar.
Ständigt står det något i min agenda. En agenda där jag redan nu börjar bläddra fram ett datum då jag ska ge mig i kast med en rejäl höststädning. Det finns alltid något att se fram emot.