Summa sidvisningar

tisdag 6 oktober 2020

Förtroende och värmande miniatyrer


Det börjar närma sig säsongsavslutning som trädgårdsdräng. Sedan i våras har maken och jag oavtrutet kört våra gräsklippare över de tjugosex gräsmattor vi blivit tilldelade av trädgårdsfirmans direktör vilken är vår son. 
Det talas om vikten av ett aktivt pensionärsliv för att slippa deppa ihop över att inte längre vara behövd. Vi är i högsta grad aktiva och behövda. Folkhälsan kan känna sig nöjd, vi kostar inte sjukvården en enda krona på grund av psykisk ohälsa vilket kan drabba nyblivna pensionärer. 

Rutiner är viktiga för pensionärer deklameras det. En pensionär måste ta eget ansvar och aktivt anstränga sig för att finna mening i sitt icke yrkesverksamma liv. Meningen i mitt liv har denna sommar varit bland annat gräsklippning. Idag i hällande regn. Inget stoppar en pensionär med gräsklippare! Men nu ser vi slutet av detta marscherade, vi har tackat kunderna för deras förtroende och lovat varandra ett glatt återseende när vårsolen triggar igång gräsmattorna år 2021.

På lördag ska jag bjuda maken på en överraskning. Han vet att något är på gång men inte vad. Jag älskar överraskningar. 
Berättade för en väninna om mina överraskningsplaner. Hon uppmuntrade mig och hävdade att maken och jag bör tänka lite mer på oss själva. Göra nåt kul och ta för oss av livets goda.
Detta år har varit ett jobbigt år på många sätt och vis. Mycket har hänt och ännu återstår mycket som ska hända. Situationer som skapat sorg, oro och frustration. Då kan det vara svårt att hitta de där guldkornen som förgyller vardagen. Men de finns där och då gäller det att plocka upp kornen, hålla hårt i dem och känna hur värmen sprider sig omkring oss.

Det som inte dödar det stärker. Gör oss immuna. Nja, det är en sanning med modifikation men klart är att mycket som händer runt om oss just nu inte förvånar. Som att Trump begett sig från sjukhuset hem till Vita huset där han håller tal till amerikanarna. Var inte rädda för det kinesiska viruset. Se på mig, jag är piggare nu än för tjugo år sedan. Kanske blir man icke tillräknelig efter experimentell medicinering. 
Människors agerande upphör aldrig att förvåna. Det enda försvar är att vi är människor och beter oss därefter. Oftast med eget vinnande som mål.