fredag 26 januari 2018

Evig kärlek och en gastkramande upplevelseNu kan vi styra vårt hem via en app. I alla fall styra om vi ska larma på eller larma av, oavsett var vi befinner oss. Dessutom kan vi genom mobiltelefonen titta in i vårt kök när vi är bortresta och drabbas av hemlängtan. En liten del av det som kallas Smarta hem.

Larminstallatören hade med sig bullar. Präktiga bakverk som han inhandlat hos Finbageriet Kamraterna i Norrköping.  Medan han monterade larmutrustningen dukade jag kaffebordet. Han var effektiv, gjorde enkom några korta uppehåll då hans fru ringde i olika sorters ärenden.
Han lät till en början kärleksfull då han svarade. Sedan stramade han till rösten. Bekräftade att han var ute och monterade larm. Poängterade att han måste jobba på. Utstötte en suck som jag förmodar skulle vara diskret. Jag log och ägnade mig åt kaffebryggaren. Den som maler hela bönor, brygger och levererar smakfullt kaffe. Bryggaren som inte enligt instruktionsboken får hanteras av funktionshindrade, ej manövreras med fötterna, rengöras med högtryckstvätt eller torkas torr i het ugn.
Det finns lagar och förordningar till precis allt.

Lagen om att det inte är tillåtet att ingå äktenskap med en avliden person, till exempel. En lag som inte är svår att efterfölja om inte spökkärlek slår ner som en blixt från klar himmel. Då kan det vara svårt att stå emot. Vilket Amanda Teague från Irland erfarit. En frånskild fyrabarnsmor har i vit brudklänning, vacker brudbukett och snofsig håruppsättning sagt ja till piraten Jack bördig från Haiti och som gick och dog för 300 år sedan. På stormande hav i en liten båt lovade spöket och Amanda att älska varandra i nöd och lust. Vilket var helt möjligt eftersom vigseln ägde rum på internationellt vatten. Ty där råder inga lagar som sätter stopp för dylika vigselceremonier. Med inblandning av diverse  jurister har lagen om äktenskap med avlidna kringgåtts eftersom det är viss skillnad på att vara död och att vara ett spöke. 

De nygifta lever ett helt alldagligt liv med mycket kärlek, svartsjuka, gräl, romantiska resor och delat ansvar. Amanda uppger att hon aldrig någonsin haft så trevligt i sänghalmen som med sitt spöke. Här kan vi snacka om gastkramade upplevelser!
Personligen tycker jag det mer verkar som en variant på särboförhållande. Eller nåt i den stilen.

Kärlek, ett spektrum av känslor som vi alla mött och alltid kommer att möta i evinnerlig tid. Hoppas bara att spökpiraten känner sig lika nöjd med kärleken och det efterföljande arrangemanget som sitt gemål. Samt att bröllopsfotografiet blev till belåtenhet...