torsdag 8 februari 2018

Skärmdump och en komplett tillvaro


Jag fick barn i natt. En liten krake som jag ömt överlämnade till maken. Han tog barnet i sin famn, tittade frågande på mig och undrade hur det hela egentligen gått till.
"Jag har skärmdumpat den", svarade jag och ett stråk av lättnad for över makens ansikte.
Ungen skrek så till den milda grad att jag väcktes ur min sömn. Många småbarnsföräldrars dilemma trots babylyckan. Att aldrig få sova. Hålögda på grund av sömnbrist försöker de hålla sig i upprätt ställning. Utföra det nödvändigaste och tråna efter en hel natts sammanhängande sömn.

När jag vaknade dröjde doften av bebis kvar. En doft som berusar och aktiverar hjärnans belöningssystem. Förvirrat famlade jag efter ungen. Det var tyst och stilla i vårt sovrum. Jag insåg att jag varken genomlidit födslovåndor eller skärmdumpat. Gick därmed upp och drack ett glas vatten, gled därefter ner under täcket och sov drömlöst resten av natten.

Drömterapeuter menar att drömmar är terapi som kostar gratis. Det är bara att ta för sig av den personliga spegeln. Det ger styrka framåtanda i stävan efter personliga utveckling. En hjälp att jobba vidare med sin självbild eller ett sätt för att ändra sin attityd. Det kan även handla om förvandling och pånyttfödande. Allt enligt drömterapeuter.

Faktiskt kände jag en lättnad över att inte ha en liten unge vid mitt bröst. Vilket är helt naturligt för  kvinnor i min uppnådda ålder. Visserligen födde en kvinna på 60 plus bosatt i Göteborg ett barn för något år sedan men det torde i denna tidsålder vara ganska sällsynt. Och i Indien blev en kvinna på sjuttiofem år förstagångsmamma efter en två år lång IVF-behandling. Hennes liv blev därmed komplett. Vilket mitt liv också känns. Småbarnstiden är förbi. Istället njuter jag av barnbarnstiden.
Var sak har sin tid. Som att hämta våra barns barn på skola/förskola/fritis, vara barnvakt och tillsammans med dem grilla korv över öppen eld en solig vinterdag.

För övrigt har jag en dag som denna varit barntransportör, mattransportör och klädtransportör. Jag har helt enkelt inte tid att ta hand om ett eget spädbarn. Dessutom är jag hundvakt och hundtransportör mellan varven. Det räcker gott och väl med det som är.