onsdag 31 maj 2017

En svidande känsla och en stackars synderska


Idag bjöd dottern mig på lunchrestaurang. Allt för sällan får vi tid för varandra så detta blev ett riktigt festligt avbrott mitt i vardagsbestyren.
Dock sved det rejält i min egen plånbok då jag till min fasa upptäckte när vi närmade oss min bil att det satt en gul lapp fäst under ena vindrutetorkaren.
Således är jag en lagförbrytare och straffet därav blev 400 kronor,
Nu är jag inte av den stridbara sorten som hänger mig åt att bestrida parkeringsvakt 6133 och dennes rådiga insats å Europarks vägnar. Böterna är betalda och om ett par dagar har svedan avtagit och jag är lika glad som jag brukar vara. Livet går vidare och Europark har förutom de trettio kronorna jag betalt för parkeringen tjänat en slant på mitt dåliga uppförande.

Förra året var bråda tider för parkeringsvakterna i Norrköping. Hela 21 164 personbilsförare bötfälldes med gula lappar. Linköping däremot hade enbart 9 863 lagbrytare som i strid mot skyltade parkeringsvillkor fått utfärdade kontrollavgifter.

Jag läste om en expert inom området parkeringsböter som uppmanar varje bilförare att ha en tumstock liggande i handskfacket. Anledningen till detta är att om parkeringsskylten inte sitter i rätt höjd ska den bötfällde genast överklaga sin böteslapp. Straffavgiften är endast giltig om skylten sitter i rätt höjd. Hur många bilförare känner till det? undrar jag.
Men om skylten nu mot förmodan inte är rätt placerad på sin stolpe kan det bli en domstolsprocedur av det hela. Då finns det teknisk bevisning att luta sig mot. Om någon domstol känner sig manad att ta upp tid med en nitisk person som mätt skyltens placering med tumstock och ett bestridande parkeringsbolag så kan om turen är framme den gula lappen med böter rivas i småbitar.

Det är även bra att fotografera sin bil och omgivningarna innan den parkerade bilen lämnas i den händelse att en parkeringsvakt dyker upp i högsta beredskap att utfärda en kontrollavgift. Allt enligt expertisens inrådan.
Verkar högst komplicerat för min del som ligger åt det mer okomplicerade hållet.

Kvällen tänker jag avrunda med kvällsmässa och få syndernas förlåtelse genom bröd och vin. Det kan jag, arma synderska behöva efter att ha varit inne i Norrköping och skämt ut mig inför hela stadens befolkning och Europark.