tisdag 21 juni 2016

Ett litet äppelträd och fotbollshuliganer


Tycker att fågelsången håller på att mattas av. Beror antagligen på att fåglarna gjort sitt gällande reproduktionen. Ingen ivrig hane behöver längre locka till sig en hona för att bygga bo och låta henne lägga ägg. Den säsongen är överstökad. Nu är det bara resten som återstår, se till att ungarna inte blir till munsbitar av de som är större och starkare samt ge barnungarna tillräckligt med föda så de kan klara sig på egna vingar.

På den franska arenan fortsätter jagande efter den åtråvärda bucklan. Snart är det dags för ödesmatchen mellan Sverige och Belgien. Nerverna är i dallring, inte enbart för att Sverige ska sätta flest mål mellan de vita stolparna och kamma hem vinst över Belgien. Nu ryktas det att Belgiens värsta huliganer är på inmarsch och ska ta över allt och alla. De är redan installerade i Nice och ställer till med bråk.
Det är tur att vi är hemmavid, här råder lugnet och om fotboll bryr vi oss föga.

Men, nu visar det sig att det finns huliganer även i Skärblacka. Vilket förorsakat dagens stora snackis på byn.
Inte minst på ICA dit jag under förmiddagen begav mig för att inhandla lite föda.
Tisdagsförmiddagar är en mycket olämplig dag att besöka vår lokala matvaruaffär. Handlaren har hittat på att alla som är 65 år fyllda och kan visa upp sitt ICA-kort får 5% avdrag på hela köpet. Vilket traktens pensionärer anammat. Butiken är fylld av köpglada 65-åringar och folk däröver som fyller upp kundvagnar till bredden.
Det är trångt i butiken och alla kassor håller öppet och köerna ringlar sig med imponerande längd.
Pensionärerna finner även dessa tisdagar som ett ypperligt tillfälle att umgås och prata vilket innebär att varorna är svåråtkomliga ehuru pensionärerna är svåra att flytta på.

Nåväl, denna dag var det extra trångt och jag fick jaga runt innan jag hittade en ledig kundvagn. Jag som fortfarande är minderårig i pensionärssammanhang, svor tyst för mig själv och förbannade att jag totalt glömt bort att det var tisdagsförmiddag.
Föregående dags händelse skulle omsorgsfullt avhandlas bland grupper av människor med rabatten inmatad i sina ICA-kort.

Följande har hänt:

Ett litet äppelträd har grävts upp hos en villaägare och forslats bort till fotbollsplanen. Där har med exakthet mittlinjen mätts ut och mitt på den vita linjen tronade ett ynkligt äppelträd med kart och allt.
Dagspressen uppmärksammade tilltaget och ryckte ut med sin utrustning för att fotografera och göra rubriker. Själv är jag inte hänfallen åt dylika uppslag men nyfikenheten styrde mig ändå till fotbollsplanen för att få en skymt av den nyplanterade gräsplanen. Jag var för sent ute och trädet hade återigen grävts upp, denna gång av den rätte ägaren och trädet överlever förhoppningsvis flytten med blotta förskräckelsen och kommer kanske att ge rikligt med frukt i höst.

Nu till den stora frågan. VEM har gjort detta illdåd mot äppelträdet, dess ägare samt Skärblacka Idrottsförening? Antagligen en eller ett par fotbollshuliganer. Eller några som tröttnat på allt ståhej kring fotbolls-EM och vill göra en markering att nu räcker det.
Det lär vi aldrig få veta men en utredning har startats. Det sa i alla fall pensionärerna på ICA.