Summa sidvisningar

lördag 6 april 2019

Skingrade tankar och en usel kattmördare


Efter ett par nätter där tankar tagit makten över sömnen har jag denna natt sovit djupt och drömlöst.
Vilken förunderlig läkande kraft en god natts sömn för med sig. Det till synes omöjliga sopas undan, nervpåfrestande tankar urvattnas och formateras till klarhet och sunda insikter.
Kan tänkas dosen av välbehövlig D-vitamin som genom solens UV-strålning bidragit till den goda nattsömnen. Som tillsammans med kaffe på altanen och beskärning av rosor varvar ner tankarna när dagen övergår till kväll och kroppen gör sig redo för att sova.

Även små barn kan drabbas av bekymmer. Vid ett besök hos stortvillingarna och deras lillebror var bekymren tydliga. Deras katt hade blivit överkörd. Vänliga människor hade lagt den döda och illa tilltygade katten i en låda. Meddelat det tragiska via sociala medier i det forum där allt viktigt som sker i Skärblacka läggs ut.  Barnens pappa hämtade lådan för att sedan gräva en kattgrav i trädgården.
Barnen ledde mig fram till graven. Där stod vi tysta och försökte föreställa oss det hemska som skett. Några vårblommor låg på graven. De hade vissnat under kattens färd mot katthimlen. En familjemedlem mindre. Alla hade drabbats av sorg och förtvivlan mitt i den vackra våren.

Facebooksidan om viktig information är bra. Men den är även en källa till uppretade känslor. Bland annat då katter blir överkörda. Bilförare anklagas för hänsynslöshet. Speciellt då de inte stannar och tar hand om katten. I viss mån kan jag hålla med, jag skulle själv aldrig köra vidare utan stanna mitt fordon för en kontroll av kattens tillstånd. Om döden inträffat skulle jag lägga katten på ett lämpligt ställe. Men jag vet inte om jag skulle våga erkänna på Facebook att jag haft ihjäl ett värnlöst och älskat husdjur. Risken är stor att jag blir utpekad som en bilburen kattmördare. Kanske jag skulle fega ur, skylla på någon annan samt påtala att jag som godhjärtad och ansvarstagande medborgare lagt katten på vägrenen. Långt från framrusande biltrafik.  På så sätt skulle jag få en stor eloge för mitt agerande.
Nu kan det mycket väl vara så att en timmerbil kört på våra barnbarns katt. Utan att märka tragedin. Sådant kan faktiskt hända på en väg som leder till och från ett pappersbruk.

Det blir utomhusfika även idag. Och fortsatt beskärning av rosor. Vilket betyder en god natts sömn när det blir dags att så till sängs. Mina funderingar har skingrats, det jag inte kan påverka kan jag inte göra något åt. Om någon känner sig nöjd på andras bekostnad kan jag inte göra annat än glädjas åt den eventuella framgången. Trots att det tagit mig två nätter utan sömn för att nå den insikten.