tisdag 4 juli 2017

En märklig maskin och en egen present


En flytt medför inköp. Trots att det tycks finnas allt i ett hem så finns det ett kompletteringsbehov.
Bland annat en apparat som har förmågan att spela cd-skivor.

Dottern och jag steg in i den elektroniska specialaffären. Haffade en yngling och bad honom visa oss på vilken hylla vi kunde hämta oss en liten behändig apparat med inbyggda högtalare ur vilka det strömmar musik när cd-skivan är insatt och knappen är i on-läge.
Ynglingen stirra stumt på oss. Antagligen mumlade vi fram vår fråga så vi upprepade oss. Han fortsatte stirra, harklade sig, vred huvudet till höger och vänster och försökte sig på ett litet leende.
Av allt att döma tycktes det som om vi frågade efter någon mycket märklig maskin som en välsorterad butik specialiserad på elektronik inte saluför.
"Men jösses"sa vi. "En typ radio eller nåt som går att spela cd-skivor på.
Du vet, det går att öppna en lucka där cd-skivan placeras sen är det bara att köra igång det hela."
Ynglingen skakade dystert på huvudet. Han begrep uppenbarligen inte vad vi var ute efter trots att vi nogsamt förklarade.
"Glöm det hela, sa jag vänd mot dottern. Pappa och jag har en sån som du kan få av oss."
Den unga mannen såg lättad ut men jag undrar vad han egentligen tänkte. Innerst inne. Han som med största säkerhet streamar musik och pluggar in en snäcka i örat. Något annat sätt att njuta av musik är helt otänkbart. Eller ålderdomligt.

Idag fyller för övrigt vår dotter år. Något kalasande av större mått har inte hunnits med. Förutom hembageriets läckra jordgubbskaka bakade av Annika. Samt riskakor med smör och ost.
Present har hon ordat själv. Öppnad i förskott under gårdagen. En egen nyckel till sin egna ytterdörr.
Tårta får det bli en annan dag. När krafterna efter Ikeas ritningar på inte mindre än tjugosju språk återfunnit sig.
Dock har vi något på lut. En överraskning som vi presenterar för henne då det är dags. Fram till dess kan hon fundera över om hon för första gången under sin levnad inte ska få någon födelsedagsuppvaktning av sina kära föräldrar. Men var sak har sin tid, på torsdag ska vi hjälpas åt att hänga upp gardiner. Sen kan vi firar vår dotter med tårta och presenter.