Summa sidvisningar

måndag 7 oktober 2013

Hinder och begränsningar



Jag är så tacksam över att jag är född i ett land där jag kan få tänka fritt, uttrycka mig utan rädsla och de hinder som finns i min väg är ganska så lätt att kliva över.

En familj som väntar på sina tre barn, barn som väntar på att få komma till sina föräldrar har ett svårt hinder framför sig. Ett hinder som de ryska myndigheterna nu satt upp och som antagligen kommer att spoliera barnens möjligheter att få växa upp i trygghet land med en mamma och pappa som kommer att slösa med sin kärlek över dem.
Kontakter som knutits, sängar som bäddats med nya rena lakan, behövligheter, utrymme för lek och lärdom, ett väntande hem för tre små syskon där en förening är mycket oviss. Det gör ont ändå in i hjärteroten att barn och väntande föräldrar ska behöva leva i ovisshet på grund av ett öppet lands lagar om frihet.

Känslomässiga hinder går att bearbeta på många olika sätt. Mod och styrka kanske kan behövas för att ta det där vacklande steget men oftast är begränsningarna små för vad man vill göra med sitt liv.

Jag tittade på politikerdebatten i går kväll. Det hettade till stundom mellan partiledarna, åsikter gick isär, det ena löftet om vår välfärd avlöste varandra, men hur än valets utgång blir så har vi ändå vår frihet.
Vi lever i ekonomisk välfärd, har vi inget arbete så får vi i alla fall mat och tak över huvudet. Kanske inte leva i lyx och flärd men socialtjänsten tilldelar ekonomiskt bistånd så vi kan hålla näsan över vattenytan.
Annars finns det fonder vi kan söka så att vi kan åka på någon utlandsresa till något avlägset land där innevånarna har sämre förutsättningar än vad vi själva har.

Tre små syskon tillsammans med fler små barn väntar idag på att få komma hem till väntande föräldrar. Barn vars framtid är oviss.

Vi lever i ett bra land trots att politikerna är oense om skatterna ska höjas, sänkas eller stå kvar där de gör idag eller om våra fordon ska få köra på bensin och diesel eller ej.