Summa sidvisningar

fredag 8 november 2019

Rumla runt i ullen och en eldriven färd


Den kom inslagen i plast. På baksidan stod adressatens namn upptryckt i svart. Mitt för- och efternamn. Produkten i form av ett magasin garanterade, detta är Sveriges största pensionärstidning.
Jag rev upp plasten och lade tidningen bland alla andra tidningar som skulle till soptunnan och placeras i det fack där papperstidningar samlas innan de skickas till återvinningen.

Så kom jag på, det är pensionärerna som varit med och byggt upp vårt samhälle. Plikttrogna människor med ett gemensamt mål. Att göra rätt för sig. Därför plockade jag upp tidningen. Eljest hade det känts som ett svek, inte bara mot Sveriges största pensionärstidning som så generöst gett mig den i gåva utan också som ett svek mot samtliga svenska pensionärer.

Sittande vid köksbordet bläddrade jag i den fullmatade tidningen. Kan tänkas att där kunde finnas något intressant för en snart blivande pensionär.
Hälften upplever förändringar i vattenkastningen. För mig ointressant då den artikeln riktade sig mot män. Jag behövde inte läsa artikeln, illustrationerna talade sitt tydliga språk.
PRO:s körfest i Skinnskatteberg var roligt att läsa om. Kanske jag ska gå med i en kör. Då har jag chans att träffa Pugh Rogerfelt och Claes af Geijerstam.
Reklam för vin med varningstexten att hälften av alla som drunknar har alkohol i blodet. Torde gälla även pensionärer.
Lite olika recept och stickbeskrivningar på tumvantar. Erbjudande om hjälp med testamente där testamentstagarna är katter.
PRO medlemsresor och frågor som rör pension från Australien. Lättsam träning som bör utföras varje dag, reklam om trosor med ben i bomull. Om hela trosan eller endast benen är tillverkade av bomull, jag förmodar det är trosbenen som åsyftas, framgick inte med tydlighet.

Pensionärskvinnor bör klä sig Very British vilket kan vara snyggt när de är ute och åker på sin elscooter som just nu har kanonpriser vilket även gäller trehjuliga elcyklar. Det gäller att ha fyllt på sitt förråd bestående av hörapparatsbatterier, som just nu säljs för 26 kronor kartan, så det finns reservbatterier hemma.
Ull i sängen ger oanad energi vilket kan vara bra utifall någon av kontaktannonserna är värda att svara på. Speciellt om den kontaktsökande undertecknat med Höstglöd, Ärliga försök, A hard days night eller Piggelin.

Känner mig uppmuntrad efter läsningen. Ser verkligen fram mot pensionärslivet som inträder till våren. Är dock lite osäker på om jag ska ta steget fullt ut och teckna medlemskap i PRO. Jag har några månader på mig innan jag fattar beslut.