Summa sidvisningar

söndag 25 januari 2015

En stilla söndag och storvinst till Östergötland


Tycker att söndag är veckans bästa dag. Den väntar stillsamt in den nya veckan och i väntan infinner sig ett mentalt lugn hos mig. Det är till och med frestande att steka upp några färdigköpta köttbullar och vispa ihop en kastrull med pulvermos. Bara för att det är en vilsam söndag. Nu blir det dock aldrig så eftersom det bär mig emot att laga redan färdiglagad mat. Då är det bättre att åka in till staden och gå på restaurang. Eller koka pasta och röra ihop en köttfärssås. Det är snabb matlagning det också. Fick bli så idag. Köttfärssås och en krämig bönröra till mig som inte äter kött.

Trevligt är det också att få påringning om söndagsfika. Många goda kakor, både mjuka och hårda. Hembakat. Trevliga samtal om det som är viktigt men även om det som är oviktigt. En mix av livet helt enkelt.

Lite reklamblad har vi också delat ut. Hjälpt sonen och sonsambon att marknadsföra deras nystartade företag inom trädgårdsskötsel. Fem kunder har de redan fått som vill ha sina fruktträd beskurna och vi gläds åt deras nya verksamhet som de efter ett års lärodom nu startat upp.
Det är alltid skakigt i början att kasta sig ut i konkurrensen djungel. Men vågar man inget så vinner man inget som det brukar heta.

Några fler som är glada idag är stora delar av det östgötska folket. I alla fall de som spelar på trav.
2198745 kronor har pytsats ut runt om i länet efter gårdagens travlopp och enligt Hans G Lindskog, som jag gjorde en telefonintervju med, var gårdagen en "klang och jubeldag."
Tror jag det, så mycket pengar ger ju lycka!

Någon gång då och då köper vi en Trisslott åt oss var. Sitter mitt emot varandra och skrapar.
-Nu har jag två på en miljon, hojtar vi och tror fullt och visst att nu kommer storvinsten.
Ett ynka skrap som fattas.  När vi sedan sopar ihop de smuliga resterna från skrapen är vi lika förvånade varje gång. Tittar på varandras lotter i den händelse att vi sett fel. Vänder och vrider på siffrorna bara för att konstatera att turen inte var på vår sida. Precis som gången innan vi köpte oss var sin skraplott.

Förra gången jag var till macken och köpte ett par lotter tog jag en för mycket mot vad jag skulle ha. Det blev plötsligt väldigt jobbigt för jag visste inte vilken jag skulle lämna tillbaka. Jag lade det svåra beslutet på grabben bakom disken. Han fick välja åt mig.
-Nu tar du rätt lott gosse lille, sa jag strängt.
Han blundade och drog en lott.
-Bra, sa mannen bakom mig. Då tar jag den du inte ska ha.
Jag kände mig väldigt obekväm i situationen.
-Ha, sa mannen vidare. En lyckodag det här. En mugg kaffe, två kanelbullar och så vinstlotten.
-Det kan du inbilla dig, svarade jag. Det är ju inte söndag och då är det en dålig dag för dig i spel och dobbel. Gubbjävel, avslutade jag fast väldigt tyst.

Först i bilen hem kom jag på att det var väldigt dumt av mig att jag inte köpte den där lotten också.

"Nu är jag pank och fågelfri.
Men tänker ej att klaga.
Mitt glada lynne står mig bi,
och hjälper att fördraga..."

Nja, så illa ställt är det inte i det här hushållet. Vi är både glada och har till mat för dagen. Men skulle jag mot förmodan skrapa fram den där miljonen så tänker jag behålla varenda krona själv.
Så egoistiskt lagd är jag.