Summa sidvisningar

söndag 1 februari 2015

En annalkande födelsedag och ett glas rött

E

Läget håller sakta men säkert på att stabilisera sig. Så pass att maken efter frukost drog på sig termobyxor och gav sig ut för att skotta lite snö på gårdsplanen.  För att undvika gröt i huvudet och få en bättre syresättning i blodet meddelade han mig när jag ängsligt försökte avstyra projektet snöskottning. Ja han är ju en vuxen människa och kan själv bedöma sin situation. Dessutom en gammal bonde och de brukar vara av segt virke och knäar inte för ett par dagars sjukhusvistelse med dropp direkt in i blodomloppet.
Nu återstår bara lite finlir och återbesök hos läkaren så ska väl den här dramatiken ha lagt sig, förhoppningsvis.

Äntligen är vi inne i februari. Den långa januari månad är över och vi kan börja urskilja ljuset. Min födelsedag närmar sig och det kanske förväntas firande med pompa och ståt. Det är ju jämt delbart, delar man det med två återstår trettio och helst av allt skulle jag önska mig ett 30-årskalas för då hade jag mycket med tid framför mig. Men nu är är det bara att gilla läget och hoppas på att jag hinner med att fylla år några fler gånger till.
Något kalas i ordets rätta bemärkelse har jag avstyrt. Istället tar vi med oss barn och barnbarn till Skavsta flygplats och åker till en något varmare del av jordklotet. Mycket möjligt att jag dricker ett glas rött när vi är på plast och ställe för att hedrar min moder och fader att de gett mig livet.

På tal om alkoholhaltiga drycker. Spritbussen blev i går kväll stoppad vid Herrbeta på E4:an. Mycket försmädligt eftersom busschauffören fick ta på sig hela skulden när passagerarna endast höll sin lovliga ranson av starkvaror i ett varsamt grepp när länsvakthavande polisbefäl stack in huvudet i bussen.
Kvar på den överblivna kartan fanns 20 flak starköl och 400 flaskor sprit som ingen ville ha något att göra med. Återstod då bara för busschaffisen att bära hundhuvudet och som nu är misstänkt för smuggelbrott. Det kan bli jobbigt för den som har ansvar för både framförandet av fordonet och passagerarna. Fängelsestraff är att vänta medan bussbolaget kan se fram mot en företagsbot om det anses att spritsmuggling varit en del av näringsverksamheten. Det kan bli en dyr historia att köra resenärer till Tyskland.

Själv har jag för övrigt avsagt mig min roll som busschaufför trots att jag i ett svagt ögonblick lovade att vara behjälplig om det behövdes. Dock inga resor till Tyskland utan på sin höjd till Ullared, Stockholm eller Oxelösund. Samt se till att skolbarn kommer till och från plugget.
Min pensionärstillvaro, trots att jag är långt från en riktig pensionär, har satt stopp för mer aktiviteter än de jag redan har. Jag har alltid funderat över vad pensionärer egentligen sysslar med eftersom de aldrig har tid över till annat än att vara pensionär. Nu vet jag. Uppdragen hopar sig så till den milda grad att jag fått säga ifrån. Inte bara till bussbolaget utan även till annat som jag finner mindre viktig i min tillvaro.

Måste ju orka ända fram till 65-årsstrecket, för tjyven! Samt göra allt det där som bara är roligt. Det var ju därför vi sålde företaget, i annat fall hade jag kunnat fortsätta att jobba tills jag själv stupat av utmattning.