Summa sidvisningar

måndag 31 januari 2022

En kärlekstörstande friluftsmänniska och ett lejon av hårt virke


 Efter stormen lägrar sig lugnet. Solen skiner ner på mig från en klarblå himmel. Den värmer och väcker förhoppning om det som komma skall. Snart blommar vårblomstren runt stugan men än så länge får vi njuta av inhomhustulpaner i vas.

För någon vecka sedan berättade jag för maken att jag saknade tidningen Land. Som tidigare medlemmar i LRF kom den punktligt varje fredag i vår postlåda. Det ingick i medlemskapet. När tiden var mogen sa vi upp medlemskapet och blev därmed av med en trevlig tidning.
En kväll överräckte maken mig en present. En helårsprenumeration på Land. Så nu är jag en av de 
352 000 personer som varje vecka läser Land. 

Tidningen är precis så som jag minns den. Lagomt läsformat och det som tryckts är på bläddervändligt tidningsprasslande papper. Artiklar om folk och fä blandas med annonser, trädgård och odling, matlagning och bakning, kropp och själ och allt annat som behagar en läsare av veckotidningar. 
I slutet av tidningen finns bland annat korsord, knep och knåp. Samt Landkontakten. Det är där som om turen infinner sig ett genuint kärleksliv kan ta sin början.
Här kan den Ensamme fritidsbonden, Änklingen från Götaland, Hoppfulle optimisten, Chans tè Smålandsromans, Tjejen vid brasan och Är du mitt bönesvar, söka kärlekslycka.
Inga krångligheter med att swipa höger eller vänster på mobilens dejtingsajter, här går det bra att göra kryss med blyertspennan och sudda efter tycke och smak. 

Här finns friluftsmänniskor med förkärlek till djur och natur. Mysiga kvällar med musik, aptit på livet, kultur från gångna tider och de flesta är snälla, snus och rökfria men tar gärna ett glas vin vid den där tända brasan när det är hemmamys. En gifta kvinna som väger 165 kg, är lätt BS, 70 + har tagit modet till sig och söker en lättsam väninna oavsett ålder och civilstånd.
Virila och ungdomliga är kontaktannonsörerna åldern till trots.

Även om jag inte är i behov av några nya kontakter av diverse slag drivs jag av en nyfikenhet att läsa annonser som andra satt in för att slippa leva i ensamhet. Fast ibland kan jag förundras då en Överdominat lejonhanne av hårt virke söker en liten och nätt trossnymf. Jag är osäker på vad en trossnymf är för något och om de är vanligt förkommande. Kanske får den där lejonhannen av hårt virke som dessutom är överdominant fortsätta sitt liv i ensamhet. Eller så behöver han slipa till sin annons och bli en snäll och omtänksam friluftsälskande man som mjukar upp det hårda virket framför en sprakande brasa. Låta glaset med rött klinga mot det andra glaset som hålls upp av tjejen som anser att hon fått bönesvar, är en hoppfull optimist och att det inte spelar någon som helst roll att hon väger 165 kilo. 
Alla som vill ska få uppleva kärlek och den kan komma redan denna vecka direkt i postlådan om man är prenumerant på Land.