Summa sidvisningar

lördag 27 februari 2016

En pensionerad tro(n)tjänare och ett påbörjat projekt



Ord är överflödiga men jag måste få det sagt. Maken har lagt undan rörtången och vi har vattenklosett! Nu är det ta mig tusan läge för fest.

Förbränningstoaletten Cinderella har efter trogen tjänst fått pension. Den har fyllt sin plikt, med 600 graders värme har den tagit hand om urin, fekalier och toalettpapper. Ibland har det morrat från dess innanmäte och vi har den senaste tiden tolkat det som ett trötthetssyndrom. Vi har skött Cinderella med omsorg och hon har besvarat oss med vänlighet och vi har därmed undsluppit att bli svedda i baken. Men nu är Cinderellas tid över och med njutning kommer vi att trycka på spolknappen och kliva in i en ny era.

Ett av våra barnbarn vilket är om jag inte missminner mig en av småtvillingflickorna, har konstant vägrat att bestiga denna eldiga tingest. Hon har med skräck i blicken klamrat sig fast vid mina ben och den vanliga småbarnspottan har fått tagits fram om några som helst behov skulle ha blivit uträttade.  
Stortvillingarna däremot har med stor förtjusning och hänförelse klättrat upp för att ta plats. Nu blir deras toalettbesök som vilket toalettbesök som helst när de är hos oss, utan några extravaganser som levande eld. Jag kunde skönja en besvikelse då de gästade oss på en fika tidigare under dagen.

Maken har lagt ner ett enormt arbete innan dags dato. Enträget har han grävt sig genom vår trädgård. Stundom med grävmaskin, stundom med spade. Min oro för hans hälsa och ork har stegrats och dalat medan han själv tyckts ha varit ovetande om sin egen ålder och glömt bort en och annan sjukhusvistelse. Det ska till mer än så innan en man med sinnelag för hårt kroppsarbete lägger ner ett påbörjat projekt.

Nu är vi i mål och maken har dragit på sig ryggvärk genom att under dagen ha legat på badrumsgolvet i en onaturlig ställning för att komma åt alla rördelar och avloppsledningar. Nu får han istället lägga sig raklång på mage på köksgolvet och jag ska promenera fram och åter från hans nacke till ryggslut. Med bestämda steg ska jag traska bort det ryggonda, sedan korkar vi upp vinflaskan och tävlar därefter om vem som kommer först med att få inviga och stifta närmare bekantskap med den nya familjemedlemmen.

Härmed är min dokumentation gällande vårt avloppssystem avslutad. Alla som vill och är nyfikna på fortsättningen är välkomna hit för en provsittning med efterföljande spoling.