Summa sidvisningar

torsdag 9 juli 2015

Rallarros och vidgade vyer


Nu blommar rallarrosen. Det känns som om hösten gjort sitt intågande i den svenska sommaren.
På torkvindan hänger tvätten eftersom jag gett torktumlaren semester. Jag vägrar hårdnackat att avbryta dennes semesterledighet, men prognosen att få tvätten torr utomhus ser dyster ut.
Raggsockorna pryder mina välslipade fötter där hälarna är lena som en bebis rumpa.
Det gäller att kunna visa upp väl omhändertagna fötter i sandaler, tänker jag och vickar på tårna inuti de värmande sockorna.

Lugnet har lagt sig över vårt område. Småtvillingarna och deras storasyster har fått hem sina föräldrar från huvudstaden. Ordningen är återställd och vi får skrapa ihop de rester som återstår av vår energi.
Tre små flickor fulla av ork kan ta kål på den mest härdade mormor och morfar.

Blåbärsplockning och blåbärskaketillverkning. Mellanmål, lunch, mellanmål och kvällsmat. Sagostund under filten medan åskan small och regnet smattrade.
Tassande fötter på morgonkvisten och sängen fylldes till en trivsam men trång gemytlighet.
Ledarhunden glodde och suckade tungt. Han ville även han in under täcket men gränsen var nådd.

Festligheterna har avlöst varandra en dag som denna. Med påföljd att min uppgift inom det privata taxiföretaget upphört. Efter idogt kämpande har sonsambon vid mogen ålder tagit sitt körkort. Hädanefter blir det hon och inte jag som får köra och hämta stortvillingarna på dagis i staden. Inte heller behöver jag köra in sonsambon till trafikskolan så gott som dagligen. Det är ett avslutat kapitel från och med idag.
Hon uppvisade en glädje av sällan skådat slag när småtvillingarna, deras storasyster och jag hämtade den nyblivna körkortsinnehavaren i förmiddag. Kramkalas utbröt på parkeringen och besiktningsmannen flydde med sin pärm under armen. Han ville inte bli indragen i något verkade det som.

Vi förflyttade oss raskt hem till vårt lokala hembageri och fortsatte festen med bakelser och glass. Ty festas ska det göras när någon i mogen ålder tar sitt körkort. Ansåg även de glada damerna på andra sidan bröddisken i hembageriet. Lyckönskningarna haglade och när vi skildes åt ämnade den med tillstånd att framföra det motordrivna fordonen bil bege sig ut på en liten tur. Närmare bestämt till Linköping. Körkort är nyckeln till frihet och vidgade vyer...

Jag är tacksam att jag har körkort och bilnyckel med tillhörande bil. Det verkar vara mycket svårt att ta körkort nu för tiden. Nya regler och fler vägskyltar sedan jag satt bredvid en besiktningsman för att granskas huruvida jag var en lämplig bilförare eller ej. 350 kronor kostade det hela  med uppkörning och allt. Min pappa betalade och jag har fortfarande kvar kvittot.