onsdag 18 januari 2017

Gula naglar och en doft av lavendel


En dag fylld av njutning. Som dessutom förstärks med en dagsgammal lasagne. Bara att värma och sätta sig till bords. Kan förstås inte mätas med oxfilé och rött vin utan får ses som ett substitut till de mer lyxiga rätterna.

Sovmorgon och långfrukost. Inget inbokat utan jag förvaltar min tid utefter behag. Inkluderat ett besök hos Tinas fotvård. Julklapp från min make som är av den åsikten att jag behöver lite god omvårdnad och skön avslappning som omväxling till att agera sjuktransportör, hundvakt, barnvakt, frilansare, novellförfattare, bloggerska och allt annat som ingår i livsuppgifterna..

Att luta sig tillbaka i behandlingsstolen och låta fötterna dingla ner i en balja med varmt, lent vatten och se ut på naturen genom det vackra fönstret är en lisa för själen. Att sedan nariga hälar blir mjuka som en babys rumpa är förstås ett extra plus i kanten.
Tina tar sig an våra fötter med varsamma händer och sträva fotfilar. Ju värre fötternas skick är desto bättre tycker Tina om våra blad. Fötter är hennes största intresse och ute i umgängeslivet blir hon frestad att slita av skor och strumpor bara för att närgånget få granska fotägarnas fotstatus.
Våra intressen skiljer sig markant och tur är väl det. Eljest skulle det inte finnas en enda fotterapeut i vårt samhälle för fötterna hör oftast till de bortglömda kroppsdelarna och ser ut därefter.
Det finns mycket ruggigt att utforska mellan tår och under tjocka, gulnande naglar som pekar rakt upp på grund av nagelsvamp.
Jag ryser ända in i märgen.
Mina fötter är däremot ytterst välvårdade. En åsikt som förstärktes genom Tinas beröm.
Nu doftar de dessutom lavendel där de är instuckna i hemstickade raggsockor.

Denna grå januaridag ska avslutas med kvällsmackor hos goda vänner. Och i goda vänners lag har färgen på dagen mindre betydelse för där är det värmen som betyder mest.

Jag pausar från livets vedermödor, samhällskritiska åsikter, rubriker om våld, hat och terror. Energitjuvar och anklagande texter. Struntar i att vädret är gråmulet och kylslaget, Putin och Trump och Janouch uttalande. Carolas myom och Persbrandts husförsäljning.

Det lönar sig att gå på fotvård. Livet får ett extra skimmer och håller allvaret på avstånd.
Maken har ett stort och ömsint hjärta för mig och lät Tina skriva dit två behandlingar på presentkortet.
Den återstående ska jag använda mig av i höst. När mina sommarfötter åter ska kläs i raggsockor.