lördag 10 juni 2017

En fotbollsgalen massör och avslag på ansökningsblanketten


Igår var det fotboll. Idag är det speedway. Vi är ena riktiga sportnördar. För att förstärka sportintresset har vi laddat med öl och chips.
Att ha ett brinnande intresse samt utövande av sport kan löna sig. Medaljer, pokaler och kändisskap. För egen del har jag bytt till mig en massage mot en fotbollsmatch. Men för att uppnå den bedriften krävs det att bjuda hem en fotbollsintresserad massör på middag. Speciellt en kväll då Sverige sparkar boll mot Frankrike. Under förutsättning att massören håller på Sverige vill säga. Starta televisionsapparaten, sätt massören i soffan när måltiden är avslutad sen är det bara att passa på när den svenska bollen rullar in i det franska målet.
Den exalterade massören lovar mig då en hel timmas massage och jag tackar Sverige för vinsten!

För övrigt har jag åter igen brutit av en tand. Jag funderar på att köpa mig ett lösgarnityr. Borde finnas på Blocket. Då kan jag låta tänderna bege sig till tandläkaren på egen hand medan jag sitter bekvämt tillbakalutad i fåtöljen hemmavid i väntan på att tandläkaren jobbat klart och tänderna återbördats till mina gommar.
Stortvillingarnas storasyster håller som bäst på att ömsa tänder. Snart kan hennes leende liknas vid ett spjälstaket. Det är dock inget som bekymrar henne, annat blir det då hon uppnår den aktningsvärda ålder vilken hennes mormor befinner sig i och tänderna ramlar i bitar en efter en.

Någon som ännu inte förärats med tänder är den lilla flicka som vår dotter döpte idag. Jag var utsedd som prästens privatchaufför och fick följa dopet stående bakom en prydnadsbuske ty dopet förrättades i barnfamiljens trädgård. Barnets nyfikna ögon och omedvetenhet att just hon stod i händelsernas medelpunkt. Morfaderns känslofyllda tal till sitt barnbarn när ceremonin var avklarad. Stående bakom prydnadsbusken funderade jag över hur barnets framtid kommer att utvecklas. Många ännu oskrivna blad i hennes livsbok ska fyllas med glädje, lycka, sorg och misslyckande innan den är färdigskriven.
Dess värre är världen minst sagt skakig. Vi har all orsak att känna oro för den uppväxande generationen.

Tre namn fick den lilla flickan av sina föräldrar. Fina namn som jag gissar med största sannolikhet grundade sig på hennes mormors och farmors namn medan tilltalsnamnet var nyuppkommet. Det verkade mer modernt och tidstypiskt.
Läste för en tid sedan om ett föräldrapar som ville ge deras flicka namnet Veranda. Varav det namnvalet uppkommit fanns det ingen förklaring till men Skatteverket fann det hela ytterst olämpligt och stämplade därmed avslag på ansökningsblanketten.

Namn som Bajen, AiK, Svamp, Pucko, Bärs och Tequila går däremot bra att ge sina barn. Kan vara bra att veta för den som har små ej namngivna barn och som gillar sport, höstliga skogspromenader med svampkorgen samt att avnjuta diverse drycker.
En urolog i New Mexico kom på, i hans tycke den briljanta idén, att barn med fördel kan få heta Cockburn. Det anser jag personligen är att gå till överdrift. Kanske mycket beroende på att jag är sedesamt lagd och i enlighet med krav på det moraliska anser att inte någon ska behöva bära det namnet. En uppfattningen jag säkerligen delar med Skatteverket.