måndag 8 augusti 2016

Hårda förhandlingar och en gynnsam lögnDet kanske är min sista födelsedag, sa mamma och ställde till med kalas. Hon tingade på vårt extrahus. Jag bakade tårtan, dukade och serverade. Det blev en glad tillställning men utan presenter för det ville mamma inte ha några. Hon ville endast umgås med oss i det hon tror är hennes sista födelsedag.
Om framtiden vet vi inget...

Dock strävar vi framåt. Införskaffar oss onödiga nödvändigheter. Pillar upp plastförslutningarna med ivriga fingrar. Lyckan ligger i det nya. Ett tag till dess att andra bättre och nytillverkade prylar lockar mer än det gamla.

Även jag hoppar på den snabba hysteriska köpkarusellen. Inte lika ofta nu som förr. Nu tycker jag att jag har allt. Fyllda skåp där det nya till sist hamnar längst bak för att ersättas med något annat.
Idag har jag varit till vårt postombud och hämtat ut min nya mobiltelefon. Inte för att det var något fel på den gamla. Tvärt om, den fungerade utmärkt.
Men så ringde han. Mobiloperatören. Min bindningstid var slut vilket måste åtgärdas.
Jag inledde en förhandling. Gick ut stenhårt. Ljög om att andra operatörer ringt. Bredde på vad de erbjudit mig och att jag tänkte tacka ja.
Han ville veta vad som sagts. En ny telefon, svarade jag blixtsnabbt. Utan extra kostnad, lade jag till för säkerhets skull.
Han tvekade. Sa att hans erbjudande var ett erbjudande utöver det vanliga men att då ingår ingen ny telefon eftersom erbjudandet var så otroligt extraordinärt.
Synd, verkligen synd. Då blir det den andra operatören som dessutom inte har någon bindningstid.
Han fick en kort stunds betänketid. Jag hörde hur det knattrade om hans tangentbord.
Jag harklade mig. Ja men hej då...tack ändå för att du ringde...
Vänta lite. Vad vill du ha för sorts telefon? Går det bra med en Iphon 5s?
Frestelsen var stor att säga nej. Iphon 6, annars fick det vara. Men jag besinnade mig och tackade ja. En Iphon 5s fick det bli. Men ingen bindningstid, va? Nej ingen bindningstid.

Idag kom min nya telefon. Klar att tas i bruk. Allt som fanns i den gamla ligger i den nya. Inget har gått förlorat. Jag kan min sak, har läst manualen och fört iCloud på ON.

I morgon ska jag ut och åka med mamma. Vi har gett henne en upplevelsepresent. Hon vet ännu inte vad det är, det ska bli en överraskning. Inget kommer att störa oss för jag har från min nya telefon tagit bort funktioner som plingar när något händer i de sociala medierna.

Känner jag mig då glad över att fått en ny telefon? Ja det gör jag. Tills vidare...