Summa sidvisningar

torsdag 29 oktober 2015

En däst boaorm och en passande muff


Maken skickade iväg mig till Norrköping för att köpa 25 meter slang. Han preciserade inte vilken sorts slang det gällde men jag utgick från att det skulle vara en dräneringsslang eftersom han nu är i full färd med att gräva avlopp vid vårt hus. Med sin nya grävmaskin.
Det finns många slangar att välja på ute på marknaden. Jag valde en 90 mm svart dräneringsslang, flexibel och tålig med perforering utmed hela längden.
Muff ingick, även om maken inte nämnde något om muff fick en sådan följa med. Meterpriset var det samma, med eller utan muff.

Hemfärden blev minst sagt äventyrlig. 25 meter svart slang med muff skulle transporteras på min cykel. Var och en som försökt köra 25 meter svart slang med muff på sin cykel vet att det är ingen enkel sak. Slangen var av handlaren prydligt hoprullad. Den såg ungefär som en mätt och däst boaorm förutom att den saknade en bula på mitten.
Slangeländet sprätte då och då till och ringlade ut sig varpå jag fick kliva av cykel, rulla ihop den och med barsk röst befalla att slangen skulle hålla sig lugn.

Hemma satt maken i sin grävmaskin och väntade otåligt varpå han telefonerade mig och undrade var jag höll hus. Vi blev osams eftersom han ansåg att jag borde ha tagit tåget istället för cykel. Nu finns det inte någon tågstation i Skärblacka så den lösningen hade jag själv aldrig haft en tanken på. Visserligen stannar tåget i Kimstad men då hade jag behövt vandra till fots en mil  med en krånglande dräneringsslang.
Jag övervägde för en kort stund att kasta slangen i diket, lämna den åt sitt öde och cykla ensam hemåt. Snålheten hindrade mig dock ty det är inte speciellt billigt med 25 meter dräneringsslang med muff.

Väl hemma visade det sig att jag släpat hem fel slang. Det maken efterfrågade var en avloppsslang.
Jag blev ledsen och grät. Det värkte det våldsamt i händerna och upp mot armbågarna. Att hålla en bångstyrig dräneringsslang med muff är en kraftansträngning. Dessutom sittande på en cykel.

En lång stund gjorde det ont. Släppte inte förrän jag tagit två starka värktabletter. När värken klingat av kunde jag somna om.

Det är påfrestande att vara involverad som styrelseordförande i Odensåkers Samfällighetsförening då det anordnas kommunalt vatten och avlopp. Måtte det vara klart snart så det blir lite lugn och ro på våran gata.