torsdag 1 februari 2018

Onödiga risker och en hjärtesak


Under frukosten följde vi månens väg från natt till morgon. Några slöjmoln drog över men försvann snabbt. När månen gjort sorti gjorde solen entré. Det verkar bli en fin dag, väderspåmännen till trots. Det har hotats med snö, i mängder. I den här delen av landet är dock snö en bristvara. De som dristat sig till att köpa skidor lägger nu ut dessa till försäljning i sociala medier.

Månen är mytomspunnen. Trots att mänskliga fötter beträtt dess yta finns ännu mycket som är outforskat. Maken, som hyser ett djupt intresse för stjärnor och planeter, upplyste mig om att det finns planer på att skicka upp en ny besättning till vår eviga följeslagare på himlavalvet. Denna gång ska forskarna leta efter is. Då öppnas nya möjligheter för mänskligheten som kan lämna skrot efter sig när de återvänder till jorden. För att smida planer hur månen kan komma oss till framtida gagn.

Andra lägger ner energi och forskning på att utröna månens påverkan av vårt inre och vår hälsa. Hur månens kraft kan bidra med förändringar som att till exempel göra sig av med överflödiga tankar, avgifta kroppen eller när det är lämpligt att klippa håret utefter månens faser.
Den ekonomiskt sinnade bör investera eller sälja aktier när månen är halv. Då är också bästa tiden för att ingå äktenskap men det är inte tillrådligt att klippa sina fruktträd utan istället vänta till fullmånefasen.
Naglar och hår lämpar sig bäst att klippa då månen står i nedan. Observera, detta gäller inte de som har tunn hårväxt, de ska vänta med att gå till frisören till dess att fullmånefasen inträtt.
Däremot är det ytterst riskabelt att lägga sig på operationsbordet när månen är full då människor har en tendens att bli mer aggressiva. Det torde även gälla kirurger och ingen vill väl låta en arg kirurg skära i sin kropp.

Personligen rättar jag mig inte efter månens olika faser. Tittar istället upp mot den och tänker att den lyser för dig och för mig. Oavsett var vi befinner oss. Den förenar och ger en känsla av att avstånd betyder inget utan är enbart en hjärtesak.