söndag 24 juli 2016

Att ligga på rygg och jaga ifatt en klick lättvispad grädde


Klarblå himmel. Några vita molntussar dyker upp och försvinner. Under vår magnolia har vi tillbringat större delen av eftermiddagen. Blandverket har gett behaglig svalka och skydd mot solen.
På sociala medier är det semestertider. För vissa. Andra har redan avverkat sin lediga tid och återgått till det ordinarie yrkeslivet.
Jag är glad och tacksam över att den tiden är förbi. Nu har jag ständig semester och vill jag avbryta den lite då och då med mina frilansuppdrag är också det en förmån.

Under förmiddagen var vi till Gusum kyrka. Dotterns sista högmässa innan hennes fyra veckors långa semester som inträder i morgon. Fyra veckor får hon spendera med sin familj. Hänga undan prästskjorta och krage i garderoben och bara vara ledig.
Men även spendera lite tid med sin mamma. Vi ämnar att åka till London några dagar. En repris på förra årets Londonresa. Denna gång ska vi söka upp andra delar av staden, i nuläget ej bestämt vilka men vi tänker införskaffa oss en stadskarta och hoppas på att finna flertalet trevliga begivenheter staden har att erbjuda.

Dessutom har jag hört sägas att London är bästa platsen för den som jagar Pokémon. Ett riktigt eldorado för tillfångatagandet av pokémon, stoppa monster eller kasta pokémonbollar. Lär visst finnas gott om PokéStops och gym så vi kommer med största säkerhet att se flertalet jägare i farten.

Det finns tydligen pokémos även här hemma hos oss. De har invaderat världen så konstigt vore väl om de höll sig undan våra trakter. Vem vet, kanske Pikachu eller Balbasaur smyger omkring och lurar runt stugknuten.
Nu är det dock förenat med vissa risker att spela Pokémon Go. De snygga, mala och rika kan bli feta och fattiga, statshemligheter avslöjas och jag läste nyss om en man som i sin iver att fånga en pokémon blev spetsad på ett staket. Om inte detta vore nog så har en villaägare skjutit skarpt på en pokémonletare i tron att det var någon med onda avsikter som gjorde intrång på hans domäner.
Men, jag har även hört att de som har Pokémon Go i sin mobil börjat röra på sig och falla in i ett socialt umgänge med andra samt upptäcka intressanta platser som spelarna tidigare inte ens anat att de existerar.  Det verkar i sanningens namn lovande för folkhälsan och allmänbildningen.

Själv har jag inte fallit för frestelsen att jaga ifatt några pokémon. Jag ligger helst stilla på rygg under vår magnolias gröna vackra blad. Titta upp på de små molntussarna som korsar den klarblå himlen och låta latheten ta överhand. I grund och botten är jag en oerhört bekväm person som enkom bjuder till att göra nytta då det behagar. Till mitt försvar händer det ganska ofta. I kväll till exempel, då jag i värmen stått och bakat en ljuvligt doftande krusbärspaj med både kokos och riven mandelmassa i smeten. Den ska maken och jag, innan kvällen nått sitt slut, inmundiga med lättvispad grädde.