Summa sidvisningar

måndag 18 maj 2020

Bajskorv och huvudet i sanden


Så kom hon då äntligen. Lilla Lucy. En vecka i morgon har hon befunnit sig utanför sin skyddade atmosfär. Ytterligare ett barnbarn att älska. Farfar och farmor får skåda underverket på håll. Hennes syskon får komma nära. Bajskorv, sa den minsta storebrodern och tittade klentroget på den nya skapelsen som nu ingår i familjeskaran. Så liten och söt, sa hennes äldsta syskon med hänförelse i sina röster.
Lucy äter, skriker, sover och får blöjan bytt med jämna mellanrum. Obekymrad om det som kallas livet och allt vad det innebär. Så småningom kommer hon bli varse.

Livet kan stundom vara en strid. Som att handla på Ikea till exempel. Om inköpen sker med hemleverans kan det skapa frustration. Vår dotter, hennes barn, ledarhund och katt har nu kommit i ordning i det nya huset. I egenskap av godhjärtade föräldrar har vi hjälpt till med mycket av det praktiska så barn och barnbarn ska finna sig tillrätta medan de packat upp sina flyttkartonger.
Medan de pysslat med sitt har maken och jag tillsammans med en väninna till vår dotter skruvat Ikeamöbler. Till en början var allt frid och fröjd. Ända till dess vi upptäckte att något var fel i leveransen. Exempelvis hade det levererats en säng för mycket, madrasser var för smala och sittdelen till en kontorsstol fattades.
Jag ringde Ikeas kundtjänst. Väntade tålmodigt i telefonkö lika lång tid som det tar att skruva ihop en säng. Det vill säga två och en halv timma. När någon äntligen svarade hade jag hamnat på köksavdelningen. Som visade sig vara okunniga gällande möbler. Nytt försök dagen därpå, då var telefonkön något kortare. Enkom en och en halv timma. Dock tog det fyrtiofem minuter att rätta till samtliga misstag och jag hann ställa mig osams med motparten. Som snorkigt upplyste mig om att hon minsann jobbat på Ikea i tjugotvå år. Vilket jag fann föga intressant. Dessutom ställer jag mig i efterhand tveksam till om hon inte i själva verket var en nytillsatt praktikant ehuru hon glömde mejla
orderbekräftelse och faktura. Vilket resulterade i en annullerad order.
Dottern och jag tog därmed saken i egna händer. Kopplade släpkärran efter bilen, lastade det som inte skulle användas i hemmet och körde till Linköping för att ordna upp det Ikea var oförmögna till.

Mitt i livets vedermödor finns det stunder som kastar ljus över mörkret. Som en eftermiddagsutflykt med stortvillingarna till Vikbolandets eminenta strutsfarm. Inköp av strutsbiff som enligt strutsfarmaren passar utmärkt att lägga på grillen. Så passande då vi nyligen köpt oss en grill som lär vara något utöver det vanliga. Tillverkad i Amerika med instruktionsbok på utrikiska. Eldas med pellets som ger köttet en härligt rökig smak.
Utflykten avslutades hos mjölkbonden som satsat på glassfabrik. Så nu är vi rustade för sommarens grillkvällar där det i menyn står strutsbiff  som huvudrätt och glass till efterrätt.