onsdag 23 augusti 2017

Stödstrumpor och en vykortsnasare


Ledarhunden är sjukskriven och befinner sig hos maken och mig för konvalescens. En och en halv tablett oralt en gång om dagen samt en sorts spray och ett tunt lager salva på den onda tassen. Och tratt runt huvudet. Vilket är påfrestande både för ledarhunden och för oss som bor i ett litet hus.
För att inte tala om när hunden lämnade veterinärkliniken och skulle inta sin vanliga plats i min bils bagageutrymme. Hunden fick plats dock ej tratten och ett tag övervägde jag att helt sonika köra hem med öppen baklucka. Vilket vår dotter tillika ledarhundsföraren starkt opponerade sig emot.

Sanningen att säga finner jag det ändå ganska praktiskt med tratten. Inte bara för att hunden då ej kan slicka sin onda tass och förorsaka den mer smärta utan också för att tratten täcker hela matskålen med den påföljd att han inte skvätter ner när han äter och dricker.

Även jag befinner mig i en form av konvalescens. Golvytan fortsätter att slutta vilket är fruktansvärt obehagligt. Allt på grund av mitt låga blodtryck. Idag ringde läkaren på vårdcentralen för att höra efter hur det är med mitt hälsotillstånd. Vilket jag finner gott och vore ändå bättre om golvet befann sig vertikalt.
Efter läkarsamtalet förstår jag att jag nu också intagit den äldre generationens stämpel.
"Det finns en tablett mot lågt blodtryck men den brukar jag aldrig skriva ut till personer som kommit upp i åren. Därför rekommenderar jag dig att införskaffa ett par stödstrumpor", lät läkaren meddela telefonledes.
Vila var också av största vikt. Minst en gång om dagen ansåg samme läkare att jag skulle lägga mig en stund. Behövde nödvändigtvis inte sova utan enkom vila. Det gör gott för äldre människor.
Avslutningsvis tröstade läkaren mig med att lågt blodtryck begränsar riskerna för hjärt-och kärlsjukdomar.

Så nu tar jag det lugnt. Men inte så lugnt att jag blir uttråkad. Har bland annat gett mig in i vykortsbranschen. Egenproducerade vykort med motiv jag fotat själv som ett riktigt tryckeri ska låta trycka upp åt mig. Därefter ska jag bege mig ut och schackra. Driva vykortssmåhandel och jag förväntar mig att kommersen når oanade höjder. Tänker börja med att iförd mina stödstrumpor gå runt och knacka på hos våra grannar. De är en bra övning och övning ger färdighet.
Jag har också involverat Camilla på Hembageriet vilken har lovat att bli ett slags underleverantör av Larssons vykort.

Så den som känner sig manad att inte enbart kontakta nära och kära via internet utan istället överraska med ett skrivet vykort är välkomna att lägga en beställning redan nu. Jag har orderblock och penna i beredskap.