måndag 27 mars 2017

Hög benföring och en väl förborgad hemlighet


Oförtrutet och med stor frenesi kapar maken brädor. Utbygget växer fram vid varje uppspikad bräda. Snart är det dags för rödfärgburken. Då kliver också jag in i bygget. Beväpnad med pensel och klädd i oömma kläder.

Nu består inte livet enbart av arbete. Det finns även utrymme för annat. Som att åka in till Norrköping för att förlusta sig. Vad passade väl bättre än att avsluta helgen med att rocka loss.
De Geerhallen var fylld till sista plats. Medelåldern var hög. Eller rättare sagt, övre medelåldern var de som bokat flest biljett. Även om en och annan ungdom, som jag själv, slunkit in.

Jerry Williams är inte precis pur ung han heller. Vilket inte hindrar honom att agera som när han var pinfärsk på scenen. Med hög benföring och ohämmade grimaser rev han av den ena låten efter den andra.
Den kvinnliga delen av publiken var i extas. När strålkastarljuset slocknat är jag viss och säker om att många stolsdynor fick genomgå rengöring med papper som besitter hög uppsugningsförmåga.

Jerka öste på. Mobiltelefonernas kameror blixtrade. Också jag tog några minst sagt misslyckade bilder. Det är svårt att fånga objektet när det inte står stilla.

När uppträdandet närmade sitt slut reste sig damerna och drog därmed med sig den manliga publiken i stående position. Applåder och armarna upp mot taket. Rock n´roll när det är som bäst.

Nu lämnar vi mars månad alla festligheter bakom oss. Tar nya tag med allt vad det innebär.
I väntan på lövsprickningen tänker jag äta semmelbuffé. Få mina texter korrekturlästa och städa ur bilen innan snön som utlovats börjar falla.
Vårsnö, säger maken. Det är bra för nysådden. Han har sina egna teorier och ser allt som oftast ljust på tillvaron om än det skulle råka falla ner lite snö.

I går förmiddag fick jag för övrigt ett telefonsamtal. Det gladde mig storligen. Frågetecken rätades ut och samtalet lade en viss balsam omkring mitt mitt hjärta samt lugnade ner fladdrande tankar.
Det behövs så lite för att resultatet ska bli stort.

Nu rockar jag vidare mot nya djärva mål. Alltid leder det åt någon riktning men slutresultatet är än så länge en väl förborgad hemlighet där endast ett fåtal helt nära mig är invigda i.