Summa sidvisningar

söndag 4 oktober 2015

Buzzador och natriumkarbonat


Vaknade någon gång under natten av att halsen sved och brände. Det kändes som om något vasst och taggigt stuckits ner i svalget för att åsamka slemhinnorna rivsår.
Med andra ord så har jag drabbats av elaka baciller, igen.  För inte alls länge sedan hade jag feber och halsont. Det är väl en annan sort av bacill som nu hittat till mig antar jag. Inget att göra åt, men roligt kan jag inte påstå att det är.
Maken har dock sitt halsonda avklarat och är för tillfället ute i trädgården och räfsar ihop tallbarr. Vad det ska vara nödvändigt för begriper jag inte eftersom nedfallna tallbarr inte går att utrota från gräsmattorna. Det är kanske någon slags terapi han utför i väntan på att hans nyinköpta grävmaskin anländer. Han väntar otåligt på leveransen och då kan tiden gå fortare med tallbarrsräfsning.

För ganska lågt tid tillbaka fick jag ett erbjudande om att bli en buzzador. Det går ut på att testa olika sorters produkter, helst tillsammans med vänner och bekanta. Därefter ska buzzadoren via sociala medier dela med sig av sina upplevelser genom att skriva en blogg.
Produkterna är allt från skavsårsplåster till träningsbystållare. Det doftar gott, det smakar gott, det är praktisk, det är flärd och det är vardag. Allt förpackat i en kartong och hemsänt till mig som förväntas bli en buzzadorambassadör.
Jag tackade nej. Vill inte bli en buzzador. Tycker det verkar allt för ansträngande.

Däremot fanns det en produkt med på listan som fångade mitt intresse. Helt på egen hand har jag nu beslutat mig för att testa om produkten håller vad den lovar.
Coldy halsspray, lindrar och förebygger halsont. En mycket dyr liten flaska innehållande 30 ml mintsmakande vätska som sprayas ner i det svidande svalget.

Fruktansvärt obehagligt. Varje gång jag riktar det långa munstycket mot tungans bakre del får jag kväljningar. Redan innan jag avfyrat detta spray. Vilket innehåller ämnen som förhindrar bakterietillväxt samt förkortar den smärta som redan finns där. Att brukaren av detta medel kräks samtidigt som sprayen träffar svalget går inget att läsa om i den medskickade läkemedelsföreskriften. Förklaringen är kanske att kräkningar inte tillhör kategorin över de vanligaste biverkningarna.

Ska i alla fall ge Coldy en ärlig chans. Hulkande sprayar jag min rejält onda hals och hoppas på ett mirakel.
Skulle det utebli får jag väl ta till den gamla hederliga metoden. Blanda koksalt och natriumkarbonat i ett glas med vatten för att sedan gurgla halsen ordentligt med lösningen.

Eller så väntar jag helt enkelt till dess att halsen blir bra av sig själv.