tisdag 28 februari 2017

Guldbeströdda lock och leriga grisar


Månaden februaris sista dag. Tillika min namnsdag. Maria. Enligt statistiska centralbyrån har 82 030 personer Maria som tilltalsnamn. Av dessa är det 82 023 kvinnor som har Maria som tilltalsnamn och totalt 444 620 kvinnor som förnamn medan 7 män har Maria som tilltalsnamn och 679 män som förnamn.
Maria går även utmärkt att använda sig av som efternamn vilket 17 personer anammat.

Många som heter Maria väljer att kalla sig Mia. Det hette min mormor vilket var hennes dopnamn och ingen förkortning.
Så grattis idag alla Marior inklusive mig själv.

Idag är det dessutom semmeldagen. Äntligen!  Nu är det slut med allt smusslande och vi kan med gott samvete äta gräddbullarna för öppen ridå.
Det pågår ett semmelkrig om att skapa den mest trendigaste semlan. Wrapp, eclair som är gjort som en petits-chouxdeg smaksatt med kardemumma, semmelpraliner med mera, med mera. Den lyxigaste semlan kostar 995 kronor, kallas guldsemlan och har grädde spetsad med champagne. Under grädden gömmer sig ekologisk spansk mandel och planifoliavanilj från Mexiko. Och få det lyxiga utförandet bestyrk är locket täckt av 18 karats bladguld.
En semla för rika knösar med andra ord. Själv är jag nöjd med semlor bakade av Camilla på vårt eminenta hembageri.

För övrigt har Camilla och jag smidigt klart våra planer. Den 25 mars kommer jag att hålla min fotoutställning. Camilla fixar mingeltallriken med tillhörande bubbel till självkostnadspris.
Det kommer att bli en festlig tillställning. Nu återstår enkom marknadsföring och montering av bilder.

Utanför min skrivarstuga är det grått och trist. Snudd på att hösten kommer före våren i år. Det vore för bedrövligt i så fall. Nu vill jag ha sol och värme, vitsippor i backarna och torra grusvägar.
För att komma till vår brevlåda krävs gummistövlar, dit vill jag gå barfota men det dröjer innan skorna åker av. Än så länge sitter raggsockorna på plats.

Mina kängor är täckta av lera efter gårdagens fotouppdrag där jag tvingades ut på en åker som bökats upp av vildsvin. Dagens uppdrag kräver nyputsade kängor. Därmed avslutar jag här och nu för att plocka fram skokräm och borste. Kan mycket väl hända att det åker med ett par semlor hem efter avslutat värv. Helt vanliga semlor utan guldströssel.