Summa sidvisningar

lördag 14 januari 2023

Ett fyrtiofemårigt firande och en besvärlig bystbehållare


 45 år tillsammans. Värt att firas. Maken bokade en lyxig weekend på Söderköpings brunnshotell. Bubbel och trerätters.

Det hela inleddes med eftermiddagsfika. Läckra bakverk, varma scones och ett rikt utbud av ostar.
Därefter spa. Det var då vi upptäckte det. Badkläderna låg kvar där hemma. 
Receptionisten var van. Hon hänvisade glömska hotellgäster inställda på spa till Söderköpings 
prêt-à-porter Trolltyg. Visserligen inte badsäsong ännu men de har ett lager badkläder för alla eventualiteter, garanterade receptionisten.
Vi hastade iväg bara för att mötas av en nedsläckt butik. En lapp på dörren hälsade kunderna välkomna åter den 2 februari.

Men, Söderköping har en klädesbutik i den forna banklokalen vid torget. Där var det rea. Så bra!
Badkläder är en stöldbegärlig vara. Därmed hålls produkten inlåst i kassavalvet. Butiksinnehavaren öppnade den tunga dörren till valvet och försvann. Hon tog god tid på sig och kom sedan ut med diverse badbyxor för herrar samt ett slags badplagg med mycket tyg som täcker de kvinnliga behagen. Det var allt hon kunde uppbringa. 
Vi slog till och travade sedan mot hotellet bärande på en påse med två par herrbadbyxor och en piffig överdel till kvinnor. Allt till en kostnad av ettusen kronor.

På rummet bytte vi om. Maken fick hjälpa mig att dra på överdelen som under allt tyg hade en slags behållare där brösten skulle placeras. Det hela verkade omöjligt till en början och lättnaden blev stor när allt var på plats. Inget spa utan föregående dusch. Än en gång fick maken hjälpa mig. Av med den besvärliga utstyrseln sedan skulle den på igen efter nödvändig tvagning. Om det var besvärligt att få den på plats i torrt tillstånd blev det inte lättare i vått. 
Bubbelbadet var varmt och ljuvligt. Mina herrbadbyxor fladdrade och överdelen placerade sig under hakan. Fyra överförfriskade Södertäljebor gjorde oss sällskap i bubbelbadet. En av kvinnorna gjorde gällande att hon klippt mitt hår eftersom hon arbetade som frisör. 

Skrubbade, tvagade och insmorda med väldoftande kroppskrämer är vi åter hemma efter en trevlig och välsmakande kvällsmiddag, en natts god sömn och en stadig hotellfrukost. 

45 år tillsammans. Det är värt att firas.