Summa sidvisningar

söndag 28 juni 2015

Befruktning i Hjo och jazz i Aneby


Äntligen kunde vi bre våra mackor och sätta oss ute för att äta frukost. Om att ett sådant tillfälle ska äga rum måste temperaturmätarens visa många plusgrader samt solen hålla oss sällskap. Vilket var fallet denna morgon.
Våra närmaste grannar är av ett annat virke. Även i mitt tycke en råkall morgon går det att höra genom vegetationen hur de skramlar med porslinet där de sitter på sin altan och spisar.

Svalorna jobbar ihärdigt vidare med sitt nybygge. Vi låter dom hållas bäst de vill. Blåbären mognar och snart kan jag sitta på vårt altangolv med fötterna i blåbärsriset och fylla min korg. För att sedan baka en blåbärskaka. Eller koka sylt. Har i dagsläget inte bestämt hur resultatet efter bärplockningen ska mynna ut. Det beror alldeles på hur stor skörden blir.

Vi har funderat på att köra Vätternrundan. Sist vi gjorde det var år 1983. Ett längre stopp i Hjo visade resultat nio månader därefter så vi kanske passerar orten utan uppehåll denna gång. Nu väntar vi ett nytt barnbarn och får känna oss belåtna med det helt enkelt.
Men för att vara på den säkra sidan föreslog maken att vi kanske ska byta ut Vättern mot Sommen. Även det en riktig klassiker. Inte lika storslaget som Vätternrundan men vi är nöjda med det enkla.
Aneby ska visst ha en jazzklubb har jag hört och stundom bjuder de in på ångbåtsjazz ombord på Boxholm II. Svängiga toner på Sommen är inte helt fel.
Annars går det att boka boende med spa och massage i Tranås. Det är också ett alternativ.

Blir det nu äntligen sommar så kanske vi slopar hela resan och stannar hemma. Vi har jazzskivor i hyllan och sjö utanför tomten. Klämma på varandras muskler kan vi även det göra på hemmaplanen.
Färskpotatis och jordgubbar i landet och idag ska jag åka till vår lokale matvaruhandlare och köpa mycket med socker och jäst, förlåt jag menar naturligtvis citroner. Citroner! Flädern blommar för fullt, det ska bli saft så dryckjom kommer heller inte att fattas oss.

Semester har vi varje dag så inga aktiviteter utöver det ordinära måste hinnas med att pressas in i ett femveckors semesterschema. En tur till Söderköping för att avnjuta av en svinaktigt dyr glass där vi måste köa i närmare en timma innan vi blir hänvisade till vårt bord kan tänkas att vi tar oss för. Barnbarnen och jag. Maken nekar konstant att medverka i denna i hans tycke vansinniga glassutflykt. Även om han är mer begiven på glass än vad jag är så offrar han inte sin pensionärstid med att köa för de kalla läckerheterna.

Solen skiner, värmen är här och det är tid för njutning. I alla fall för dagen. Morgondagen kan ha något annat att erbjuda. Och snart får vi Värmlandsfrämmande. Då setter vi väl i trägård å drecker kaffi ôm dä int regner vill säje.