Summa sidvisningar

lördag 5 januari 2019

Prolinn och inkapslade maskägg


Nu har vi julat ut och allt börjar arta sig till  mer vardagliga åtaganden. Glan har lugnat ner sig efter stormen Alfrida men många är fortfarande utan ström. Dock inga i vårt område vad jag hört.
Jakten på förbränningen av kalorier och en minskning av det gödda bukfettet all julmat åsamkat oss sätter fart. Erbjudanden gällande viktminskning slår obarmhärtigt mot oss och ångesten ökar hos många.

Tipsen är allt ifrån smärtfria och snabba till aktiva och plågsamma. Det är bara att välja och vraka ur utbudet.
Vill vi banta som kändisar och supermodeller är knepet att dricka sex koppar vattenkrassesoppa om dagen eller göra åtta minuters situps till en bra teveserie. Eller äta barnmat uppvärmd i micron. 14 glasburkar industrilagad barnmat om dagen garanterar en smal midja. Kampsport mixad med obegränsad mängd kålsoppa ger en viktminskning av fyra kilo per vecka. Huruvida kålsoppan sätter fart på produktionen av gaser i tarmsystemet vill kändisarna dock inte uppge.
Whisky i ofantligt stora mängder lär också vara bra eftersom bakfylla främjar till tappad aptit.

Så finns det mer spektakulära dieter som till exempel Prolinn. Ett elixir gjort av djurhud, senor och slaktrester som kryddats upp med sötningsmedel. Visserligen har några som testat denna diet mist livet på kuppen men det kan i alla fall vara värt ett försök.
I Amerika går det att skriva in sig på kliniker som bygger på andlighet och solsken. Inget annat får inmundigas. Möjligt att någon deltagare smygdricker saft tillverkad av vatten, lönnsirap, cayennepeppar och citron för att på så sätt stilla den värsta hungern.

Det går också bra att äta bomullstussar, den så kallade bomullsdieten som ger en bra mättnadskänsla.Visserligen finns en överhängande risk för förstoppning vilket kan leda till en spänd och svullen mage. Tvärt emot det förväntade resultatet.
På 1920-talet var binnikemaskdieten i ropet. Inkapslade maskägg svaldes tillsammans med ett glas vatten.  Men efter forskarlarm rann dieten ut i sanden och ersattes av blodtypsdieten. Genom ett enkelt test av vilken blodgrupp personerna tillhörde blev dessa sedan indelade i grupper där respektive blodgrupp avgjorde vilka som skulle äta vad i syfte att bli slank.

Det har alltid funnits märkliga mirakeldieter och bantningsprogram som lovar genvägar till den perfekta kroppen. Själv är jag glad så länge jag kan undvika att ramla och bryta lårbenet. Äter gladeligen en bakelse till lunch med siktet inställt på ett fortsatt liv med mina överflödiga kilo som extra prydnad.