Summa sidvisningar

lördag 31 oktober 2020

Ett busigt gäng och avståndstagande intimitet


 Sista dagen på oktober. I morgon träder november in. I mitt tycke den jobbigaste månaden av dem alla. Mörk, råkall och lång. Denna dag är inte bara månadens sista, den är också Alla helgons dag. Vi minns, sörjer och saknar men kan ändå känna tacksamhet och glädje för det liv vi haft tillsammans med dem vi saknar och sörjer.

Mellan saknad, sorg och minnen finns bus eller godis. Halloween. Barnens festligheter då det knackas dörr i hopp om gratisgodis. I rikliga mängder. En sed som trycker undan tanken på döden. Gör det legitimt att skoja med den. Kring Halloween finns många åsikter. Kommersiellt jippo, respektlöshet inför alla själar som svävar över sörjande hjärtan och att pumpor och läskiga utstyrslar tar överhand. Men det ena utesluter inte det andra kan jag tycka.
I vår lokala matvarubutik har personalen spexat till det. Vilket får varje kund att dra på smilbanden. Vilket så väl behövs i dessa tider då alla gör sitt yttersta för att Coronasäkra tillvaron. Vi följer uppsatta skyltar som leder oss den säkra vägen och går längst med golvens pilmarkeringar. I alla fall de flesta av oss i syfte att skydda oss själva och våra medmänniskor.

Norrköpings kommun har stängt ner och gått ut med stänga restriktioner. Regionen går upp i stabsläge och smittspridningen ökar. Från och med och fram till 19 november ska vi följa Folkhälsomyndighetens beslut om lokala allmänna råd. 
Vissa tar detta på största allvar. Så till den milda grad att de ringer Norrköpings kommun för att påtala trängseln i Norrköpings swingersklubb Adam & Eva. Om klubben är Sveriges största och mest välbesökta är det inte konstigt om det blir trångt. Ännu konstigare vore det om det på en sådan klubb hölls behörigt avstånd till varandra. Även om jag personligen aldrig besökt en swingersklubb så fattar jag ju det. Dit går man inte om man vill stå ensam i ett hörn och hålla social distansering. Här vill besökaren ha närhet och mer därtill. Jag kan ändå inte låta bli att undra, är man rädd för Covid 19 är det kanske bäst att hålla sig borta från en sådan klubb fram till dess smittrisken klingat av eller vaccintillverkarna fått fram ett tillförlitligt vaccin. Eller helt enkelt nöja sig med att roa sig på egen hand eller med sin partner hemma i tryggheten.  
Nå, kommunen och swingersklubbens ägare tar sitt ansvar så nu är Adam & Eva tillfälligt stängt enligt Norrköpings Tidningar.
Även om ägaren muttrar lite och menar att det minsann pussas, kramas och utövas intim aktivitet på helt vanliga krogar när kvällen börjar bli sen.

Inget bus eller godis under pågående  Covid 19 pandemi! Håll avstånd och följ Folkhälsomyndighetens restriktioner. Om det ändå pockar på, glöm inte att tvätta och sprita händerna efteråt. Noga!