torsdag 30 mars 2017

Reptilföda och en talande björkNär hälsan vacklar ställer vi upp för varandra. Med det sagt har jag precis avslutat och tagit mig hem efter väl utfört arbete som extrainsatt personal i sonens trädgårdsfirma.
Ett tidigare påannonserat besök gav mig en timmas rast och vila sittande i vårt eminenta hembageri.
Eftersom jag inte är formellt anställd kände jag att jag kunde ta mig den friheten utan att det för den skull medförde någon vedergällning.
Till skillnad mot två anställda inom Norrköpings kommun. De har fått varningar på grund av att de olovligt uteblivit från sina arbeten. Vilket kan leda till disciplinära åtgärder och avsked.

Eftersom jag inte löper risk att bli avskedad från det arbete jag inte besitter kunde jag, tillsammans med maken och hitresta goda vänner från Vikbolandet, avnjuta smörgåstårta och trevliga samtal en helt vanlig torsdagsförmiddag.

Efter hemkomsten har jag hunnit med att studera nyhetsflödet. Som vanligt föga uppmuntrande läsning. Mänskligheten är förtappad och lömsk. Skyller ifrån sig och om inte det fungerar skjuter de ihjäl varandra eller detonerar bomber.

Bland allt missmod och elände fanns en artikel om en krake som slukats av en orm. Vilket fruktansvärt öde att gå till mötes. Ormen svalde mannen med hull och hår. Dessutom var bytet iförd rejäla stövlar. Något ska vi alla dö av men detta var minst sagt ett sällsamt egenartat sätt att lämna jordelivet på.
Jag gör ingen djupare analys omkring dödsfallet och berörda parter utan lägger det hela i mappen "märkliga nyheter."

Mer glädjande nyheter är att våren inom en snar framtid kommer att återvända. Skönt för alla, inte minst för de som redan plockat fram kortbyxorna.
Dock siar en väderspåman att april kommer att bjuda på hård blåst från söder medan maj blir dimmig och råkall. Juni får vi ändå uppleva några fina dagar, om än ytterst få. Fler spådomar än till juni vågar väderspåmannen sig inte på, trots att allt enligt hans utsago går att tyda i stammen på en urgammal björk.

Det vi inte kan råda över ska vi inte heller göra oss några bekymmer om, sa alltid min pappa. Vilket omfattar bland annat det svenska vädret.