Summa sidvisningar

tisdag 16 juni 2020

Blodiga bandage och taggiga typer



Midsommarveckan. Det är sedan allt vänder. Nätterna blir kortare och mörkare. Hösten står och lurpassar och det är bara ett halvår kvar till jul. Pessimisten inom mig skrattar hånfullt. Jo jo, sommaren är kort, snart ligger blomstängarna i ett dystert vemod. Passa på och njut den korta tid som återstår. Och den där grillen ni gladeligen införskaffade er, hur många gånger till tror du att ni får användning av den?
Tyst morrar jag. Än så länge är det sommar och jag tänker ta tillvara på varje dag.

Maken och jag överväger att ta semester. Sommaren ut. Pensionärssemester. Vilket tycks vara en omöjlighet så länge gräset växer. Här hemma gör Stig junior jobbet. Han är som ett slags kärvänligt husdjur. Tyr sig till oss när vi är ute och fikar. Vi ger honom en klapp lite då och då. Berömmer och talar till honom med milda röster. Sedan packar vi bilen med motordrivna gräsklippare och trimmer. Far iväg till de som varken orkar eller har möjlighet att sköta om sina gräsmattor.

Gårdagen var otursföljd. Sonen satte häcksaxen i ena knät så blodet rann. Skickade mig en bild på
 sårskadan och jag uppmanade honom att söka läkarvård. Sårkanter pressades samman och sedan avslutades det hela med en stelkrampsspruta i röven. Vet inte vilket som var värst.
Mitt i all uppståndelsen tappade jag min mobiltelefon i asfalten. Skärmen sprack och jag ringde min mobiltelefonoperatör som gladeligen skickade mig en ny. Den bästa modellen av dem alla. Den smarta telefonen anlände idag. Jag tankade över allt viktigt från den gamla till den nya.
Medan jag väntade på resultatet pillade jag på den trasiga och upptäckte att jag köpt ett skydd som ska ta emot smällen om något händer. Bakom skyddet var min mobiltelefon oskadd och felfri. Så nu står jag här med två fullt brukbara smarta telefonen och förbannar min ständiga iver.

Hur kan vi undvika att då och då råka ut för otur? Jag har läst att det finns vissa råd att följa. Speciellt om vi inte vill råka ut för olyckor i hemmet. Utöver det där med att ha en trasig klocka som kan locka fram döden ur sitt skrymsle.
En svart ytterdörr kan vara nog så vanskligt om den inte gränsar mot norr. En gammal kalender påverkar livet i negativ riktning och krackelerat porslin är som gjort för livsavgörande misslyckanden. Taggiga växter typ kaktusar ger negativ energi och gröna väggar är direkt olycksbådande.

Allt detta om otur och mer därtill hann jag tänka när jag i morse ramlade baklänges över en av våra gräsklippare som stod uppställd i väntan på att bli brukad. Maken vände sig mot mig när jag utstötte ett jämrande och undrade storögd varför jag låg på marken och kravlade.
Han hjälpte mig på fötter och jag använde det gamla nötta slagordet "det som inte dödar det härdar"
med tillägget att det stundom kan göra jäkligt ont medan det pågår.