måndag 29 maj 2017

En osannolik historia och girl powerEn ny maskin har fått fäste i vårt hem. En bandagerad man med adress någon stans i Sverige kom med leverans. Lossade lasten, tackade för sig och for vidare mot för oss okända mål. Möjligtvis till Anderstorp men där kan jag ha tagit miste.
Hur som helst, maken tog en första provtur och vi höll så när på att få äta kall kvällsmat. Ibland kan det vara svårt att slita sig från det som förefaller intressant.

Förhoppningsvis får även jag ta en åktur, i alla fall kan det bli så att jag får bli transportör av maskinen och det krävs  lastbil med släp ty endast jag av dem alla har tillstånd att köra tunga fordon.

Vår granne tittade in i vårt kök under kvällen. Hon berättade för mig om en fasansfull händelse vilken hon på nära håll fått bevittna. Om grannen inte var så trovärdig och redig skulle jag tro att hon for med osanning och att hela historien var en skröna.

Det hela utspelades sig på parkeringen till vår lokala matvarubutik. En bil bogserade en annan och det är i och för sig inget ovanligt. Det händer stundom att det blir motorhaveri varpå en bogsering är en nödvändighet.
Nej det uppseendeväckande var att den bogserade bilen var herrelös. Var och en som begriper sig på bogsering inser att det krävs två förare, en som sköter om själva dragandet och en som ser till att bilen som bogseras håller sig på rätt köl.
Färdig blev vinglig, den bakomvarande bilen levde sitt eget liv efter bogserlinan. Till dess att en kvinna kom rusande och gjorde ett tappert försök att kasta sig in bakom ratten. Föraren i den framförvarande bilen körde obekymrat vidare, helt ovetande vad som hände bakom honom.
Att göra ett dödsföraktande språng in i en rullande bil kräver övning och erfarenhet. Vilken kvinnan inte verkade ha. Dock lyckades hon greppa ratten medan hon släpades med utanför bilens kaross. Med nöd och näppe förhindrade hon plåtskador på parkerade bilar plus rädda en kvinna som kastade sopor vid återvinningsstationen från döden.

Vid det här laget var kvinnan som hängde utanför bilen rejält sönderskrapad på sina nakna ben för i vårt land går vi utan någon längre benklädsel då solen strålar från klarblå himmel.
Med den lilla sans som fanns kvar höll hon krampaktigt fast med ena handen om ratten medan hon placerade den andra på bromspedalen och klämde till. Den lilla kolonnen stannade med ett ryck och föraren i den första bilen klev ur och stirrade förvirrat på sin hustru som blodig och skärrad låg bredvid bilen.

När själva bogserandet skulle starta kom kvinnan i det bakre ekipaget på att hon skulle gå ur för att göra en inspektionsrunda. Vilket inte uppmärksammades av maken. Han antog att allt var i sin ordning och for iväg med det han hoppats på skulle bli en lyckad bogsering.

I denna tragiska historia måste jag ändå tillstå det som är bevisat sedan länge. Kvinnor kan göra två saker samtidigt. Jag tror knappast att en man skulle klara av att hängande på utsidan av en bil iförd kortbyxor skulle fixa att utföra så många manövrar som denna rådiga kvinna lyckades med.

Girl power i Blacka!