Summa sidvisningar

tisdag 13 september 2022

En smekning över sladden och ett befriande snitt


 Varje morgon äter vi smörgås med björnbärsmarmelad. Gjort på egna björnbär. Lyxigt och gott. Nu går det inte att hålla på med marmeladkok dagarna i ända. Vyerna behöver vidgas och det görs bäst genom att följa med maken till Norrköping och gå i butiker i väntan på att han skulle bli klar hos tandläkaren.

Min laddarsladd till mobiltelefonen har råkat ut för någon slags missöde, ytterhöljet har gått sönder och blottar det elektriska innanmätet. Risken för eldsvåda är överhängande. Med siktet inställt på en butik om saluför denna vara blev därmed mitt förhandsval.
Mannen i butiken sken upp när jag kom. Han tyckte dagens kundunderlag var skralt vilken jag tröstande hävdade kunde bero på vädret. 
Min vara plockades fram och mycket graciöst demonstrerade han sladden som om den vore tillverkad av guld och diamanter. Han strök exhalterat med handen över sladden och visade att den hade extra förstärkning i båda ändar. Jag slog till för hur kunde jag tveka?

Vidare berättade den trevlige försäljaren att han bytt arbetsschema. Numera jobbar han från kl. 12.00 till kl. 19.00. Perfekt! Kaffe och morgonteve. Jag kontrade med att när han blir pensionär blir det ännu bättre.
Åh, du är pensionär. Vilken ålder befinner du dig i?
Jag blir 68 år nästa gång jag har bemärkelsedag.
Jäklar! Han såg uppskattande på mig. Jag blev lite nervös. Skulle han ge mig samma behandling som sladden?  Du måste träna otroligt mycket så fräsch som du ser ut!
Nä, men jag klipper mycket gräs.

I mitt hemland, fortsatte charmören, där dricker de gamla på ålderdomshemmet vin varje dag. De festar och äter buffé och på kvällen kan de koka nudlar om de vill. Sen dör de lugnt, stilla och lyckligt under natten när de sover. När de är sisådär 87 år. 

Ja det är helt otroligt! Jag tackade för mig, mötte upp maken som klarat av tandläkarbesöket. Sen gick vi och fick vår tredje TBE spruta. Sköterskan fyllde i våra formulär, frågade om jag var gravid vilket jag förnekade. 
Det är inte för sent, du vet ju att Sara fick barn mycket sent i livet. Hon tittade på maken. 
Blanda inte in mig i det där, jag är inte längre något att räkna med när det gäller barnalstrande.
Jodå, män kan få barn hela livet, sa den glada sköterskan och stack sprutan i våra överarmar. De vänstra eftersom vi är högerhänta.
Innan vi lämnade vaccinationscentralen och sköterskans berättade hon att hon hade sju barnbarn men nu blir det inga fler. Hennes son skulle beställa tid hos en läkare som ska utför ett par små snitt i klockspelet. 

Vi tackade för informationen och avslutade vår utflykt med bakelser på Lindahls konditori. För det var vi värda.