söndag 19 februari 2017

Ett kylskåp från Eksjö och dagisplats i Örebro


Med ens blev det väldigt tyst. Maken och jag sjönk ner bredvid varandra i soffan, läppjade på var sin kopp kaffe och tuggade i oss skorpor med smör och ost.
Pärlplattor, fruktstund, armbandstillverkning, högläsning och Svarte Petter. Barnens föräldrar räddade mig, ingen fick veta att jag satt med Svarte Petter som det sista kortet.
Nu är småtvillingarna, deras storasyster och ledarhuden efter ett och ett halvt dygn hos oss hemma där de hör hemma och vi har lyssnat till tystnaden.
Som avbröts då makens mobiltelefon ute i köket började ringa. Ingen av oss är för tillfället speciellt alerta varpå mobilsvaret fick ta emot samtalet.

"Hej, det är jag, Anna-Lena. Från Eksjö. Nu måste jag ha hjälp med mitt kylskåp. Igen. Tyvärr. Jag ber om ursäkt. Kan felet bero på att sonen glömt att stänga kylskåpsdörren? Tror du det"?
Anna.-Lena lät förtvivlad på rösten. "Eller tror du att det är kompressorn som gått sönder"?

Det är inte första gången maken får telefonsamtal som är ämnat åt andra håll än hans. En förskola i Örebro försökte enträget få maken att skicka in de saknade papper som krävdes om inte dagisplatsen skulle gå förlorad. Till sist tröttnade den ansvariga, ringde ånyo upp och frågade om han verkligen inte skulle ha dagisplatsen som erbjöds.
"Nej tack, jag tycker det är alldeles för lång resväg", svarade maken och därmed upphörde kravet om att skicka in de saknade blanketterna.

För att inte tala om Albin. Som ideligen drabbades av åkommor som maken nödvändigtvis skulle upplysas om via sms. Om Albin tillfrisknat eller gått hädan är höljt i dunkel, sms:en har i alla fall upphört att komma så det är bara att hoppas att Albin är helt återställd och inte begravd.

En sommar för ganska många år sedan blev maken nedringd av människor som ville ha sina balkongskydd fastmonterade på sina balkonger. Kan ha sin förklaring i att han for runt med en bil vars logga annonserade om just balkongskydd. Något han dock aldrig sysslat med utan det var föregående ägares profession.  Till sist sålde han bilen med logga och allt och lät nästa ägare få påringningar.

Anna-Lena i Eksjö har inte hört av sig något mer så vi utgår från att kylskåpet är reparerat och fungerar tillfredsställande.

Vi börjar så smått att återgå till att vara energipåfyllda. En snabb titt på de sociala medierna och nyhetsflödet och vi konstaterar att allt är som vanligt i Svea Rike och ute i världen. En helg med internetstopp och det går att inbilla sig att världsläget är lugnt. Bedrägligt att invaggas i de förhoppningarna. Vi har återgått till det vanliga livet och kastats in i karusellen igen där Trump toppar nyhetsflödet. Enligt Carl Bildt har han tydligen rökt på. När dimmorna lättat kanske det kommer en förklaring till Trumps uttalande. Det återstår att se. Om det nu inte var Owe Thörnqvist han åsyftade. I så fall har han alldeles rätt, det har hänt något stort i Sverige under lördagskvällen.
Den gamle boggie woogiemannen har tagit alla med storm. Det är om något är mycket stort!